Hyvä leffa joulun tuopi! Tässä peräti kymmenen ehdotusta, joita katsomalla jouluaatto on taas askeleen lähempänä ja joulutunnelma taattu!

Viimeksi päivitetty 22.10.2021

Sekoitus uusia tuttavuuksia ja klassikkohittejä: näillä elokuvilla loihdit joulunajan taianomaista tunnelmaa kotisohvalle. Valitse vain lempparisi ja aloita katselu!

Disney+ -palvelun saat ladattua tästä linkistä!

1. Viimeinen haltijatarkummi

Eleanor (Jillian Bell) opiskelee haltijatarkummiksi, mutta saa kesken opintojensa kuulla, että koko oppilaitos suljetaan – siksi, että kukaan ei enää usko haltijatarkummeihin ja tee toivomuksia. Onneksi opistosta löytyy vielä yksi kirje, jonka toivomusta Eleanor lähtee ihmisten maailmaan  toteuttamaan. Käy kuitenkin ilmi, että kirjeen kirjoittaja Mackenzie (Isla Fisher) onkin kirjoittanut toivomuskirjeensä 30 vuotta sitten: nykyisin hän on elämänvalintoihinsa pettynyt nelikymppinen yh-äiti. Eleanor päättää kuitenkin tehdä parhaansa!

2. Prep & Landing

Tonttujen eliittiryhmä Prep & Landingin tehtävänä on varmistaa, että jokainen maailman koti on valmis joulupukin vierailulle, kun lahjojen jaon aika koittaa. Mittavan tonttuilu-uran tehnyt Wayne ohitetaan työpaikan ylennyksiä jaettaessa, ja sen sijaan Wayne joutuu vasta-alkaja Lannyn aisapariksi ja opastajaksi. Tästä tuohtuneena hän päättää jättää oman osuutensa enimmäkseen tekemättä – ja kohta Timmy-pojan joulu on vaarassa peruuntua kokonaan!

3. Painajainen ennen joulua

Voiko jouluelokuva kertoa halloweenista? Todellakin voi. Vai onko se itseasiassa halloween-elokuva, joka kertoo joulusta? Kukaan ei tiedä.

Tässä piirroselokuvien klassikossa halloween-maailman kurpitskuningas Jack Skellington hurahtaa joulun estetiikkaan niin, että päättää varastaa joulun kokonaan itselleen. Aivan perheen pienimmille elokuva ei sovellu, sillä sen verran jännittäväksi Tim Burtonin ohjaama klassikkofilmi välillä yltyy.

4. Saiturin joulu

Jos Jim Carrey näyttelijänä puhuttelee, tässä elokuvassa häntä on tarjolla peräti kuudessa roolissa. Pihiäkin pihimpi herra Ebenezer Scrooge suhtautuu nihkeästi jouluun, eikä epäröi näyttää sitä. Hän tylyttää iloista veljenpoikaansa, tiuskii alaisilleen ja pitää joulun juhlistamista sentimentaalisena hölynpölynä.

Jouluyönä hänen luokseen saapuu kolme joulun henkeä, jotka näyttävät hänelle menneisyyden, nykyisyyden ja ennen kaikkea tulevan – sen, millaisen kohtalon Ebenezer tulee saamaan, jos hän jatkaa ihmisten kyykyttämistä. Tämä klassikkosatua mukaileva elokuva onnistuu olemaan sekä hauska että puhutteleva!

5. Pluton joulupuu

Seitsemän minuuttia täynnä 50-luvun animaatiotaikaa! Tiku ja Taku piipittävine äänineen, Mikki Hiiri ja Pluto-koira saavat kaikki osansa tässä koko perheen klassikossa, joka on osa Samu Sirkan joulutervehdystä.

Mikki ja Pluto hakevat metsästä joulukuusen, joka sattuu olemaan myös Tikun ja Takun kotipuu. Kun kuusta aletaan koristella, pikkuoravat aiheuttavat talon asukkaille paljon päänvaivaa. Törmäyksiä, kompastumisia, hassutuksia ja kaikkea sitä, mitä hyväntuuliselta lyhytelokuvalta voi odottaa!

6. Yksin kotona

Murtovarkaita. Ansoja. Yksi kouluikäinen poika yksin valtavassa kotitalossaan.

Epäonnisen sattumuksen seurauksena Kevin-poika jää jälkeen, kun muu perhe lähtee loman viettoon. Ensialkuun hän nauttii olostaan tyhjässä talossa, mutta pian tunnelma tiivistyy, kun murtovarkaat haluavat päästä käsiksi perheen omaisuuteen. Nokkela kahdeksanvuotias kuitenkin päättää tehdä heidän suunnitelmansa tyhjäksi ja höynäyttää varaskaksikkoa oikein urakalla. Tämä komedia on jouluelokuvien klassikkomateriaalia ja niin suosittu, että jatko-osiakin on kertynyt peräti neljä kappaletta.

7. 12 dates of christmas

Aikasilmukkaan joutunut Kate joutuu elämään samat joulunajan sokkotreffit komean Milesin kanssa uudelleen ja uudelleen, kunnes hän oppii päästämään irti menneisyydestään. Joulun symboleiden kautta käydään läpi Katen elämää ja sitä, millaisia asioita hän siitä voisi ottaa opikseen.

8. Isäni on turbomies

Arnold Schwarzenegger verryttelee koomisia kykyjään tässä perhe-elokuvassa! Työnarkomaani perheenisä, joka rakastaa vaimoaan ja poikaansa, päätyy ammatillisen omistautumisensa vuoksi kerta toisensa jälkeen pettämään näiden odotukset. Hän on luvannut pojalleen joululahjaksi toimintafiguuri Turbo Manin, mutta jättänyt sen hankkimisen viime tinkaan – ja nyt koko kaupunki on putsattu hittileluista. Alkaa epätoivoinen ralli, jossa ei keinoja kaihdeta!

9. Pyrypallo

Angela unelmoi täydellisestä maailmasta, jonka hän näkee ravistaessaan koristeeksi tarkoitettua pyrypalloaan. Seuraavana yönä unelma muuttuu todeksi, ja Angela tempautuu mukaan taikamaailmaan, jossa kaikki on jouluisaa. Lunta sataa, lahjoja jaetaan ja ihmiset ovat onnellisia. Tästä taiasta lumoutuneena Angela alkaa vierailla taikamaassa yhä useammin ja useammin, kunnes se johtaa ongelmiin…

10. Mutta mitä tapahtui joulupukille?

Koomikkojen aatelia oleva Tim Allen on yh-isä Scott Calvin, joka viettää joulua kahdestaan poikansa kanssa. Yhtäkkiä kaksikko huomaa joulupukin pudonneen katolta: jäljelle jää vain punainen asu ja kortissa lukeva vakuutus siitä että ”Poro tietää kyllä, mitä tehdä”. Niinpä isä-Scott pukee nutun päälleen ja huomaa yhtäkkiä muuttuneensa joulupukiksi. Seuraa kommelluksia niin huoltajuuskiistoissa kuin tonttujen työllistämisessäkin, kun Scott yrittää opetella uutta rooliaan.

Disney+ -palvelun saat ladattua tästä linkistä!

Mitä mieltä olet artikkelista?