Kela on aloittanut uuden äitiyspakkauksen jakelun viikolla 18.  Ensisynnyttäjistä valtaosa valitsee pakkauksen rahakorvauksen sijaan. Viime vuonna äitiyspakkauksia jaettiin lähes 40 000.

Viimeksi päivitetty 2.5.2008

Äitiyspakkaus

Asiakaskyselyjen mukaan suuriin muutoksiin äitiyspakkauksen sisällössä ei ole ollut tarvetta.

Uuden äitiyspakkauksen tuotteita valittaessa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen ja ekologisuuteen.
Mukana kestovaippasetti
Äitiyspakkaukseen on jo kahden vuoden ajan kuulunut kestovaippasetti, jolla vanhemmat ovat päässeet kokeilemaan, olisiko kestovaippa heidän pienokaiselleen sopiva vaihtoehto. Nyt kestovaipan kokeiluun on entistä paremmat mahdollisuudet, sillä kestovaippojen määrää on lisätty.
Pakkauksessa on kestovaippasetin lisäksi kolme sisävaippaa.
Uutta on myös se, että äitiyspakkauksen tuotteiden turvallisuutta on testattu jo ennen pakkausten jakelun aloittamista. Perustuotteiltaan äitiyspakkaus on samanlainen kuin viime vuonna.
Äitiyspakkaus vaihtuu vuosittain. Kela kuulee kuusihenkistä äitiysavustusraatia, ennen kuin se päättää pakkauksen sisällön. Raatiin kuuluu jäseniä Kelasta, sosiaali- ja terveysministeriöstä ja Stakesista.
Sideharsoista kondomeihin
Asiakaskyselyjen mukaan suuriin muutoksiin äitiyspakkauksen sisällössä ei ole ollut tarvetta. Pakkauksessa on mukana mm. bodyjä, potkuhousuja, potkupukuja, oloasu, päähineitä, ulkohaalari, töppöset, rukkaset, sukkia, kylpypyyhe, aluslakana, pussilakana, peite, peitemakuupussi, sideharsoja, kestovaippasetti, patja, hoitoalusta, ruokalappu, kylpylämpömittari, hiusharja, lelu, katselukirja, kynsisakset, voide, terveyssiteitä ja kondomeja. Pakkauksen lähettää asiakkaille sen kokoaja Reima Oy.
Äitiysavustusraati haluaa tukea lapsen kaksikielisyyttä jo pienestä pitäen. Uudessa pakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana kaksikielinen esite Ge ditt barn en gåva – Anna lapsellesi lahja.
Äitiyspakkauksia myös ostetaan
Äitiyspakkaus on säilyttänyt suosionsa. Vuonna 2007 Kela toimitti lähes 40 000 äitiyspakkausta. Ensisynnyttäjistä noin 94 % valitsee pakkauksen 140 euron rahakorvauksen sijaan.
Reimalta myös ostetaan vuosittain noin 400 äitiyspakkausta; pakkaus maksaa 274,15 euroa. Ostetut pakkaukset matkaavat useimmiten ulkomaille ja sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta maksuttomaan pakkaukseen.
Teksti ja kuvat: Kela
Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliRaskausajan tarkastukset
Seuraava artikkeliSokeri vie vauvan kivulta terän?
JAA