Monet miehet pelkäävät lasten hankkimista. Netissä jaetaankin miehille ohjeita siitä, kuinka hän voi huijata naista ja pitkittää lastenhankintaa. Tarkasta jutusta, oletko sinä joutunut vauvakammoisen miehen huijauksen kohteeksi.

Viimeksi päivitetty 14.5.2014

Toimittaja Gary Jackson kertoo Askmen-sivustolla, kuinka lapsentekoaikeet pilaavat hyvän parisuhteen. Juuri kun mies kokee, että hänen elämänsä on täydellistä, nainen pamauttaa vauvakortin pöytään.

Koska miehen ehdoton ei johtaa helposti eroon, Askmen-sivustolla annetaan vinkkejä siitä, kuinka mies voi siirtää lapsentekohankkeen hamaan tulevaisuuteen. Paljastamme nyt viisi huijauskeinoa ja tarjoamme keinon torjua miehen viivyttely-yritykset.

1. Kustannukset 

”Haluan tarjota lapsille kaiken, mitä he tarvitsevat. Haluan, että lapsillani olisi täydellinen lapsuus. Ettei heiltä puuttuisi yhtään mitään.”

Mies kertoo haluavansa lapsia, mutta lapsihanketta varten miehellä pitäisi olla rutkasti rahaa perheelleen. Näin ollen miehen on panostettava uraansa, jotta hän voi myöhemmin tarjota maalailemansa ”täydellisen lapsuuden” jälkikasvulleen.

Työurat ovat kuitenkin kuin kiskoja, jotka vievät miehen mukanaan. Jos miehellä ei ole tällä hetkellä aikaa perheelle, tilanne pahenee myöhemmin. Korkeampi asema yrityksessä tarkoittaa samalla yhä kiihtyvää vauhtia urakiskoilla ja miehen suurempaa haluttomuutta hypätä urakyydistä kesken matkaa.

Sivuston maalailema ”ihannelapsuuden kustantaja” on arkkityyppi poissaoloaan kompensoivasta bisnesisästä. Voitkin kysyä mieheltäsi kummanlaisena hän haluaa tulla muistetuksi? Haluaako hän olla lasten mielissä se ”legopaketti” vai todellinen roolimalli ja kasvattaja? Miestä kannattaa myös muistuttaa siitä, että lapset tyytyvät hyvin vähään, kunhan heillä on rakastavat vanhemmat.

2. Romantiikka 

”Haluan keskittyä ainoastaan sinuun, sillä rakastan sinua niin paljon.”

Lapsen synnyttyä perheessä keskitytään lapseen. Onkin totta, että lastenteko laittaa parisuhteen koetukselle. Jos parisuhde on ennen lapsia rempallaan, asia tuskin paranee, kun makuuhuoneessa kiljuu pieni kakkakone.

Jos mies käyttää Askmen-sivuston esittelemää romanttista viivyttelytekniikkaa, sinun pitää selvittää, onko kyse vilpittömästä aikeesta vai pelkääkö mies lasten tuomaa elämänmuutosta.

Jos kyse on vauvakammosta ja halusta jatkaa lapsettoman miehen rillumarei-elämää, miestä voi muistuttaa siitä, että sama pelko vainoaa häntä myös myöhemmin. Jos hän mielii saada lapsia, hänen on yksinkertaisesti voitettava pelkonsa.

3. Paljon koettavaa 

”Mutta entäpä se maailmanympärimatka, josta aina puhumme?”

Yrittääkö mies viedä vauvakeskustelua siihen suuntaan, että teidän pitäisi ensin toteuttaa tärkeitä suunnitelmianne? Näin juuri Askmen-sivusto neuvoo miehiä tekemään siirtääkseen raskauden tulevaisuuteen.

Useimmilla ihmisillä on haaveita. Monet haaveet ovat vaikeammin toteutettavissa lasten kanssa. Opiskelu, työura ja harrastukset voivat jäädä hetkeksi tauolle vauvan takia.

Jos mies yrittää tätä taktiikkaa, häntä kannattaa muistuttaa siitä, ettei elämä suinkaan pääty lasten syntymään. Lasten kanssa unelmat vaan saattavat saada uusia muotoja.

Mitä sitten, jos se maailmanympärimatka ei toteudu? Ilman lapsia mieheltä jää kokematta, miten pikku taapero polskii Välimeren aurinkoisilla rannoilla.

4. Maamerkkien odottelua 

”Kunhan valmistut ensin!”

Onko miehesi puhunut siitä, kuinka tietyt asiat pitää saada valmiiksi ennen lapsia? Näitä asioita voivat olla esimerkiksi opinnot tai aikaa vievät projektit töissä. Mies saattaa myös viitata siihen, että hänen pitäisi saada ensin havittelemansa ylennys työpaikalla.

Elämää ei tarvitse kuitenkaan suorittaa ennen lastenhankkimista. Elämä on aina keskeneräistä. Esimerkiksi opiskelu lapsiperheessä on pelkkä järjestelykysymys. Kunhan molemmat vanhemmat sitoutuvat lastenhoitoon, pienenkin lapsen kanssa on mahdollista opiskella.

5. Lapsiperhe kylään 

Askmen-sivusto neuvoo lapsentekoa siirtävää miestä kutsumaan hankalia lapsia vierailulle. Miehen tarkoituksena on näyttää sinulle, että lapset eivät ole sööttejä, vaan enemminkin pikku tuholaisia. Miehen tarkoituksena on saada sinut unohtamaan koko lastenhankinta-ajatus.

Keino ei tepsi ihmiseen, joka pitää jalkansa tiukasti maassa. Jos pääsi on täynnä romanttisia kuvia vauva-arjesta, karistele ne aivokopastasi. Ajattele punaisena kirkuvaa koliikkista palosireeniä. Kun miehesi yrittää tainnuttaa vauvahaaveesi esittelemällä sinulle kauhukakaroita, voit vain todeta, että lapset ovat lapsia.

Mieheltä konstit lopussa? Kumauta häntä biologisella kellolla!

Kun miehen yritykset kääntää pääsi on kumottu, voit iskeä miestä faktatiedolla suoraa munille.

Askmen-sivuston toimittaja maalailee, että kaiken viivyttelyn jälkeen mies on ehtinyt toteuttaa unelmansa, saada ylennyksen, unelmien talon ja ehtinyt vielä kaiken tämän päälle parantaa parisuhdetta.

Jos miehesi todella ajattelee kuten toimittaja Gary Jackson, häntä kanta syyttää tulevaisuudessa elämisestä.

Siihen mennessä kun ihminen saa ”kaiken minkä haluaa”, hän on ehtinyt vanhentua ja ohittaa hedelmällisimmät vuotensa. Muistuta miestä siitä, että myös spermalla on parasta ennen -päivämäärä. Tutkimukset osoittavat, että mitä vanhempi mies on, sitä enemmän raskauksia menee kesken ja sitä suurempi on kromosomivirheiden riski.

Sen sijaan että mies saisi elää ”unelmiensa elämää kaiken valmiin keskellä”, viivyttely saattaakin ajaa pariskunnan lopulta epätoivoiseen lapsettomuushoitokierteeseen. Älä siis anna periksi, kun miehesi venkoilee, vaan todista hänelle, että vauva on hyvä ajatus juuri nyt.

Lue myös: Faktoja sperman vanhentumisesta.

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliYrittäjän äitiysloma
Seuraava artikkeliEmma, 4, ei pääse leikkeihin mukaan – itkee itsensä uneen
JAA