Oletko aina halunnut tyttölapsen, mutta et pysty sanomaan, mistä tällainen toive kumpuaa? Vau.fi paljastaa nyt 5 tyypillisintä syytä vanhempien tyttötoiveille.

Viimeksi päivitetty 1.3.2014

1. Tyttövauva on kuin Barbie-nukke

Mitä laitetaan Barbielle päälle tänään? Jos olet leikkinyt nukeilla lapsena, oman lapsen pukeminen saattaa tuntua todella kiehtovalta puuhalta.

Poikalapsen kohdalla vanhempi törmää kuitenkin ikävään seikkaan. Tyttövauvoille on nimittäin tarjolla huomattavasti enemmän pukeutumisvaihtoehtoja. Pikkutytön tyylittely muotiluomukseksi onnistuukin paljon paremmin kuin poikavauvan stailaaminen.

Kannattaa kuitenkin muistaa yksi asia. Vauvan ja taaperon voi vielä pukea vanhemman vaatemaun mukaisesti. Mutta kun lapsi kehittää itselleen oman pistämättömän vaatemakunsa – näin tosiaankin käy melkein kaikille stailatuille tyttölapsille – vanhempi saa tapella koko loppuelämänsä siitä, mikä on sopivaa päällepantavaa.

Lue myös: Odotin tyttöä — lääkäri näkikin kivekset

2. Etanoista vapaa persoonallisuus

Lorun mukaan tytöt on tehty sokerista ja kanelista. Saman sanataideteoksen mukaan tytön persoonallisuuteen eivät kuulu etanat. Toiset uskovat lorun mukisematta, toiset taas pitävät sitä täytenä hölynpölynä.

Keskimäärin tytöt leikkivät enemmän esimerkiksi nukeilla kuin pojat. Tyttöjen sanotaan myös olevan rauhallisempia kuin poikien. Rauhallista elämää kaipaavien vanhempien toiveena onkin saada sivistyneesti käyttäytyviä tyttölapsia, joiden lippalakkien alta ei tursoa etanoita ja koppakuoriaisia.

Vanhempia on kuitenkin syytä varoittaa: Jos vanhemmat kuvittelevat viettävänsä Jane Austen -henkistä teehetkielämää tyttölapsen kanssa, he tulevat pettymään. Sokerin ja kanelin lisäksi tytön persoonallisuus saattaa olla chilillä maustettu.

Lue myös: Tytöt poikia parempia?

3. Vaaleanpunaisuuden puutostila

Harva aikuinen kehtaa pitää vaaleanpunaisia vaatteita. Tämä sävy kun on määritelty pikkutyttöjen erityisomaisuudeksi. Koska aikuiset eivät saa vetää ylleen varpaista hattuun saakka vaaleanpunaisia vermeitä, moni aikuinen kärsii vaaleanpunaisuuden vajeesta.

Kun vaaleanpunaisen vajeesta kärsivä aikuinen odottaa vauvaa, hän toivoo tietenkin tyttöä. Näin yhden huoneen voi somistaa kokonaan vaaleanpunaiseksi ilman, että kukaan pitää sitä epänormaalina tai omituisena.

Vaaleanpunaisen vajeesta kärsivää on kuitenkin syytä varoittaa: Tarun mukaan on nimittäin olemassa tyttöjä, jotka eivät voi sietää vaaleanpunaista.

Lue myös: Kirpeä poika, makea tyttö

4. Nostalgia ja ufo-kokemukset

Tyttöön samastuminen voi olla naiselle helpompaa, sillä naisella on omakohtainen kokemus tyttöjen ajattelumaailmasta ja tunteiden käsittelytavasta. Tyttönostalgiaa janoavalle naiselle poika saattaa tuntua omituiselta räkänokalta, johon ei voi millään tavalla samastua.

Miksi sitten toiset miehet toivovat tyttöä? Kyseessä on käänteinen nostalgia. Jos miehellä ei ole siskoa, oma tytär tuo tyttöjen ufomaailman miehen kokemuspiiriin. Kun mies saa tyttövauvan, on kuin hän putoaisi valtavaan kaninkoloon ja joutuisi ihmettelemään ylösalaisin pyörähtänyttä maailmaa.

Lue myös: Miten lapsen sukupuoli määräytyy?

5. Äly ja kehitys

Nykyään kaiken on oltava tehokasta. Myös lapsen pitää kehittyä yhä kiihtyvällä tahdilla kohti älyllistä jättiläisyyttä.

Tehokkuutta painottavat vanhemmat toivovat usein itselleen juuri tyttöä. Tyttöjen aivot nimittäin kehittyvät nopeammin kuin poikien aivot. Tyttöjen on todettu suoriutuvan paremmin ongelmanratkaisutehtävistä. Myös tyttöjen verbaaliset taidot kehittyvät jopa vuoden poikia aikaisemmin.

Tehokasvatusvanhempien on syytä muistaa, että pojat kirivät tyttöjä myöhemmissä kehitysvaiheissa. On olemassa jopa näyttöä siitä, että poikkeustapauksissa pojasta saattaa kehittyä tyttöä älykkäämpi. Tällaiset luonnonoikut ovat kuitenkin äärimmäisen harvinaisia.

”Prinsessaa tytöstä ei tullut tekemälläkään”

”Minä odotin raskausaikana sellaista naiskaveria itselleni, mutta eipä ihan tullut sellaista”, äiti avautuu Plaza-foorumilla.

Kirjoittajan tytär on kasvanut jo aikuiseksi. Hän pitää tyttöjä vaikeampina tapauksina kuin poikia.

”Voi jestas, mikä kiukkupussi ja sottapytty tämä tyttö onkaan! On ollut koko ikänsä sellainen oman tiensä kulkija, eikä missään nimessä se toivottu pikkuprinsessa”, hän kirjoittaa.

Äiti olisi mieluusti pukenut tyttärensä söpöihin vaatteisiin.

”Hameet ja hörhelöt lensivät kaaressa lattialla ja tilalle hommattiin jotkut lökäpöksyt”, äiti kirjoittaa.

Kirjoittaja muistuttaa muita pitämään sukupuolihaaveet aisoissa.

”Oma lapsihan se on ja sitä rakastaa. Toisaalta naurattaa ne prinsessahaaveet 25 vuotta sitten”, hän summaa.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?