Kun oikeaa kumppania ei löydykään ja biologinen kello tikittää, osa naisista jatkaa etsimistä, osa päättää tehdä lapsen yksin. Vau.fi:n foorumilla keskustellaan kuitenkin kolmannesta vaihtoehdosta: Mitä jos tekisi lapsen ystävän kanssa?

Viimeksi päivitetty 24.3.2014

”Hän on yksi parhaimmista ystävistäni”

”Olen tuntenut ystäväni 8 vuotta ja emme ole koskaan edes seurustelleet. Meillä on tahoillamme ollut tänä aikana omat puolisot/suhteet jotka ovat päättyneet. Olemme tällä hetkellä sinkkuja molemmat ja ei kummallakaan lapsia ennestään. Meillä on aivan tosi iso vauvakuume”, perheen perustamista suunnitteleva nainen kertoo.

”Olemme suunnitelleet että yritämme vauvaa ja kun tärppää, hän muuttaa luokseni. Tulee paljon halvemmaksi asua ja helpottaa sekin että isä kiintyy lapseen ja toisinpäin…” hän suunnittelee.

Kirjoittaja painottaa, että kyseessä ei ole hetken mielijohde. Häntä mietityttääkin kovasti lähipiirin ajatukset ja suhtautuminen lapsen hankkimiseen ystävämiehen kanssa. Muutamalta ystävältä on tullut jo epäilevää palautetta.

"Päätöshän on minun ja tämän miehen, ei kenenään muun", kirjoittaja kuitenkin toteaa.

"Tiedän, että meistä molemmista tulee loistavia vanhempia, samat kasvatusperiaatteet ja raha-asioista sekä käytännönasioista olemme keskustelleet, PALJON", hän painottaa.

"Hän on yksi parhaimmista ystävistäni ja tunnen hänet kauttaaltaan."

Lue myös: Uranainen valitsi vauvan

Parempi hankkia lapsia ystävän kanssa kuin huonoon suhteeseen?

Ajatus lasten hankkimisesta ystävän kanssa herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita: Mitä jos toinen rakastuu, mutta toista ei kiinnosta? Kuinka romanttinen suhde onnistuu toisen miehen kanssa, jos samassa asunnossa asuu jo lapsen isä?

"Miksette voi kokeilla seurustelua?", nimimerki be kyselee foorumilla.

"Kokeilkaa seurustelua, ennen kun mitään tuollaista mietitte! Siis miten te voitte yrittää lasta ystävinä? Täh!? Ilman romanttisia tunteita!? Ihan vaan ystävinä!? Varmasti lapsenne haluaisi sellaiset vanhemmat, jotka rakastaa toisiaan enemmän kuin ystävinä", be kirjoittaa.

"Kannattaa tosiaan yrittää sitä seurustelua tai edes saman katon alla asumista hetken ennen kuin lapsenteko hommiin ryhtyy. Vaikka ystäväsi olisikin sinulle rakas, voi tilanne kuitenkin olla eri kun asutte samassa asunnossa", Gampela pohtii.

"Noh, sellainenkin näkökanta voisi olla että vanhemmat jotka ovat ystäviä keskenään on enemmän kuin mitä monella lapsella on", Bandida toteaa ja jatkaa: "Onhan rakkaussuhde toivottava, mutta valitettavan usein ne katkeaa lyhyemmän ajan kuluessa kuin aloittajan ystävyyssuhde on kestänyt!"

"Tehdäänhän lapsia yhden illan suhteissakin, tai pariskunta eroaa jo enenkuin vauva edes ehtii syntymään", Tiutsi huomauttaa.

"Aina ei voi jossitella, joskus pitää uskaltaa ottaa riskejä. Mikä siinä on väärin, että kaksi aikuista ihmistä haluaa yhdessä lapsen? Eihän kukaan voisi tehdä lapsia, jos ajattelee että mitä jos erotaankin ja kaikki ei pääty hyvin."

Mitä mieltä sinä olet?

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Ystävän kanssa vauva. Onko muita?

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliSynnytys yllätti Piian: ”Tämä hoituu nyt sitten kotona”
Seuraava artikkeliMenetät malttisi – ja 9 muuta totuutta vanhemmuudesta
JAA