Erektio-ongelmia, tunnottomuutta, hankaumia, infektioita — ja kenties myös muutoksia spermassa. Mikäli brittitutkimusta on uskominen, himopyöräily ei ehkä sovi lasta toivovalle miehelle.

Viimeksi päivitetty 28.7.2008

Sperman toimintaa pyöräily muuttaa lantion lämpenemisen takia. Erektio-ongelmia voi seurata, kun satula painaa liian kauan välilihan aluetta ja vaikuttaa erektioon tarvittaviin hermoihin.
”Erityisesti maastopyöräilijät ovat alttiita vaivoille”, urologisen kirurgian konsultti Vinod Nargund varoittaa BJU International –lehdessä kesäkuussa 2008 julkaistussa tutkimuksessaan.
Maastopyöräilijöillä on tutkimusten mukaan enemmän kivesten alueeseen liittyviä poikkeavuuksia kuin maantiepyöräilijöillä.
Kevyt sunnuntaipyöräily tuskin aiheuttaa minkäänlaista harmia, mutta säännöllinen pyöräily ja pitkät pyöräilymatkat lisäävät tunnottomuuden ja erektiovaikeuksien todennäköisyyttä.
Pidä riittävästi taukoja
Jos pyöräilemään on kaikesta huolimatta aivan pakko päästä, mikä avuksi?
Taukoja on muistettava ensinnäkin pitää, Nargund opastaa.
Lisäksi satulan on oltava oikealla korkeudella ja sen kaltevuuden on oltava pyöräilijälle sopiva. Pehmusteet satulassa ja pyöräilyhousuissa auttavat. Polkijan tulee myös osata laskea painoaan polkimille oikein.
Satulamallilla on väliä
Satulamalleissakin on nykyisin valinnanvaraa. Löytyy muun muassa satuloita, joilla on vain takaosa eikä jalkojen väliin tulevaa suippoa osaa ollenkaan.
Intohimoisten pyöräilijöiden verkkokeskusteluissa vannotaan kaksiosaisten satuloiden nimeen. Ja miksipä ei: osien väliin jäävässä tilassa sukukalleuksien kelpaa köllötellä ilman vaaraa rutistumisesta ja liiallisesta lämpenemisestä.
Nargundin tutkimuksesta raportoi Tiedeuutiset 9.7.2008.
Lue myös:

Miten käy siittiöille saunassa?
Baarin antimet tekevät hallaa siittiöille
Maalikemikaalit haitaksi siittiöille
Vauvacuumevirus

Mitä mieltä olet artikkelista?