Lapsentekoon tarvitaan geneettisesti ”oikeanlainen” kumppani. E-pillerit saattavat harhauttaa naisen valitsemaan itselleen ”vääränlaisen” miehen, tuoreessa brittitutkimuksessa väitetään. 

Viimeksi päivitetty 19.8.2008

Naista viehättää mies, jonka immuunijärjestelmä on mahdollisimman erilainen kuin hänen itsensä:
Pariskuntien, jonka osapuolten immuunijärjestelmät ovat mahdollisimman erilaiset, väitetään kärsivän muita harvemmin lapsettomuudesta ja keskenmenoista ja heidän todennäköisyyttään saada tervettä jälkikasvua pidetään todennäköisenä.
Haju paljastaa — tai harhauttaa
Sopivan immuunijärjestelmän nainen tunnistaa hajun perusteella. Juuri hajuaistin e-pillerit saattavat sotkea, minkä seurauksena nainen voi päätyä yhteen miehen kanssa, joka ei lisääntymisen vinkkelistä olisikaan ollut paras mahdollinen valinta.
E-pillereiden syöminen saa aikaan tilan, joka on vähän samantyyppinen kuin jos nainen olisi raskaana, Sky News –verkkolehden tutkimusta koskevassa uutisessa kerrotaan. Ja raskaana ollessa seksuaalisesti puoleensavetävän miehen löytäminen ei ole niin tärkeää.
Parisuhde karille pillereiden lopettamisen jälkeen?
“Geenien liiallinen samankaltaisuus voi lapsettomuusongelmien lisäksi johtaa parisuhteen kariutumiseen sen jälkeen, kun nainen lakkaa käyttämästä pillereitä”, tutkimusta Liverpoolin yliopistossa johtanut Craig Roberts sanoo.
Lähde:
Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliKun lapsi lyö
Seuraava artikkeliEnsimmäinen vuosi neuvolassa
JAA