Mistä on romanttiset elokuvat tehty? Sliipatuista miehistä, ruusuisista unelmista, luksuksesta? Ei aivan! Elokuvassa The Ugly Truth laitetaan romanttisen komedian raamit koetukselle rosoisen mutta herttaisen mieskuvan avulla.

Viimeksi päivitetty 18.9.2009

Romanttinen komedia on ollut viime aikoina ongelmallinen genre. Jostain syystä Meg Ryanin ja Tom Hankisin Uneton Seatlessa -elokuvan kaltaiset ruusunpunakuvat eivät ole enää vedonneet suureen yleisöön. Liekö genre alkanut toistaa itseään niin, että puhtoinen ja kiillotettu unelmien poikamies vaikuttaa yhtä tylsältä kuin Anttilan katalogin alusvaatemallit.

The Ugly Truth tarttuu romanttisen komedian kiillotettuun mieskuvaan. Abby Richter (Katherine Heigl) on yksinäinen TV-tuottaja, joka haaveilee täydellisestä miehestä. Tällainen unelmaköntys, tyylikäs ja rikas lääkäri, Colin (Eric Winter) osuu sattumalta Abbyn kohdalle.

Perinteinen romanttinen komedia olisi päättynyt tähän. Elokuvissa asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa.

Ei aikaakaan kun Abbyssa kehittyy tunteita myös toista kaveria kohtaan. Karski ja epämiellyttävän ensivaikutelman tehnyt Mike Chadway (Gerald Butler) juontaa TV-ohjelmaa, jossa kerrotaan alapäätyyliin, mistä naisten ja miesten välisissä suhteissa on kysymys. Provosoiva ja katsojalukuja nostava show hankitaan samaan TV-yhtiöön, jossa Abby työskentelee tuottajana. Parivaljakon välille syttyy vihaa ja rakkautta kupliva suhde.

Räävittömyydestään huolimatta Mike Chadway osaa olla myös herrasmies.

 

Elokuvassa The Ugly Truth on kyse ”siitä oikeasta”. Eikä ainoastaan Abbylle, vaan myös kaikille romanttisen komedian ystäville. Jos nimittäin Mike ei osu aivan oikeaan siinä, mitä naiset haluavat, on sitä vastoin elokuvan tuotantoyhtiö Columbia Pictures lukenut kotiläksynsä modernin naisen haluista.

Miken rosoisen pinnan alla kukkii kokonainen keto pehmeitä arvoja. Ensinnäkin mies osaa toimia erinomaisena parisuhdekonsulttina. Mutta mikä tärkeintä: hän on siskonpojalleen hellä ja huolehtiva isähahmo. Varsinainen nallekarhu, joka kulkee omia polkujaan. Abbyn lopullinen miesvalinta ei tuota katsojalle suurta yllätystä.

Arvattavuudesta huolimatta elokuva onnistuu yllättämään lajityypissään. Elokuvalta odottaa pelkkää alapäähuumoria, mutta se onnistuu olemaan myös oikeasti romanttinen. Hyvän romanttisen komedian tavoin The Ugly Truth naurattaa, mutta tuottaa katsojalle myös kutkuttavan romanttisen olotilan loppupäiväksi.

Teksti: Jarkko Uro
Kuvat: Columbia Pictures / Buena Vista International

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliSambian auringon alla
Seuraava artikkeliTyttö voi olla poikamainen, mutta poika ei saa olla tyttömäinen
JAA