Australialaisessa televisio-ohjelmassa ylitettiin korrektiuden rajat haukkumalla vauvaikäistä Bella-tyttöä rumaksi. Vanhemmat harkitsevat oikeustoimia tv-yhtiötä vastaan.

Viimeksi päivitetty 22.5.2013

The Footy Show –nimisessä ohjelmassa on ”kuin kaksi marjaa” -osio, jossa rugby-pelaajille etsitään kaksoisolentoja. Bella-tytöstä puolen vuoden ikäisenä otettu kuva läväytettiin ruutuun ja studiossa todettiin naurunremakan saattelemana, että vauvahan on ihan samannäköinen kuin entinen rugbypelaaja, nykyinen urheilukommentaattori  Peter Sterling, minkä jälkeen yksi panelisteista totesi, että ruma on.

Tapauksesta tekee vielä ikävämmän se, että Bellan kuva oli päätynyt ohjelmaan ilman vanhempien lupaa. Tv-ohjelman edustajien mukaan ”perheystävä” oli lähettänyt kuvan heille.  Tämä taas oli saanut kuvan käsiinsä Bellan äidin Facebook-sivun kautta.

Bellan vanhemmat, Melanie ja Michael Richmond, harkitsevat parhaillaan oikeustoimien nostamista televisioyhtiötä vastaan.

"Näyttää vanhalta äijältä"

Cafemom-sivuilla tapausta on kommentoitu vilkkaasti. Kaikki vauvat suinkaan eivät ole sieviä, monet toteavat ykskantaan ja jatkavat, että kaikkia asioita ei kuitenkaan tarvitse sanoa ääneen. ”Näyttää vanhalta äijältä” toteaa yksi kommentoijista, mutta muistuttaa, että omalle äidilleen jokainen lapsi on varmasti kaunis.

Kuvalinkit:

Bellasta tv-ohjelmaan lähetetty kuva

Bella vanhempineen nyt, puolentoista vuoden ikäisenä

Urheilukommentaattori Peter Sterling

Lähteet: Cafemom, Herald Sun Blogs

Mitä mieltä olet artikkelista?