Sitkeästi elävän myytin mukaan työnantaja joutuu maksajaksi, kun työntekijä pamahtaa raskaaksi. Ajattelutapa on kuitenkin täyttä puppua: raskaus on todellisuudessa huippuhalpaa työnantajalle.

Viimeksi päivitetty 23.2.2011

Pomo tykkää rahasta

”Jee! Rahaa jää uuteen kopiokoneeseen”, ilakoi pomo saatuaan Kelan korvaukset työntekijän äitiyskuluista. (Kuva: iStock)

”Lapsen syntymä ja hoito maksavat työnantajille vuosittain keskimäärin vähemmän kuin esimerkiksi työntekijöiden koulutukset tai luontoisedut”, Kelan erikoistutkija Anita Haataja kertoo.

Julkiseen keskusteluun on kuitenkin juurtunut käsitys äitiysvapaiden korkeasta hinnasta työnantajalle. Vääristelevä käsitys saattaa ehkäistä nuorten naisten palkkaamista.

Todellisuudessa Kela korvaa työnantajalle 90 prosenttia kahdesta ensimmäisestä äitiyslomakuukaudesta koituneet kulut. Äitiyslomakauden jälkeen Kela maksaa kaikki tukikustannukset.

Ongelma saattaa kuitenkin olla siinä, että tukea ei osata tai ehditä hakea. Pienillä työnantajilla ei välttämättä ole riittävää tietoa Kelan korvauksista. Voi myös olla, että pienen yrityksen toimitusjohtaja ei yksinkertaisesti ehdi täyttää lomakkeita.

Sijaisen löytyminen käy myös useimmilla työpaikoilla helpommin kuin mitä yleinen keskustelu antaa ymmärtää. Isoissa työpaikoissa on totuttu henkilöstövaihdoksiin ja uuden työntekijän hankkiminen ei tuota hankaluuksia. Pienillä työpaikoilla sijaisen värvääminen voi kuitenkin olla hankalampaa.

”Pienten yritysten kohdalla olisikin syytä pohtia, voisiko järjestelmää vielä jotenkin kehittää”, Haataja kertoo.

Teksti: Jarkko Uro

Lähteet: MTV3, Iltalehti

Lue myös:

Äiti kuuluu töihin, mutta lapsi ei kuulu päiväkotiin?
Myytti: Ensin työ, sitten lapset
Takaisin töihin

Mitä mieltä olet artikkelista?