Luulitko, että miehesi olisi yhtä järjestelmällinen ja puhtoinen kuin sinä itse? Ajattelit väärin. Lue lista kuudesta asiasta, joissa miehesi ja vauvasi ovat täysin samanlaisia.

Viimeksi päivitetty 9.3.2015

1. Ruokailu

Vauvojen ruokailutyyli aiheuttaa runsaasti sotkua. Näin on myös miehen laita. Kun mies pistää spagettia poskeen, puolet tomaattikastikkeesta on hänen rinnuksillaan ja loput leviävät tyylikkästi pitkin poskia.

Ruokailun jälkeen löydät ateriajäänteitä niin vauvan kuin myös miehen istumapaikan juurelta.

2. Piereskely ja röyhtäily

Vauvat eivät todellakaan pidättele kaasuja sisällään hienotunteisesti. Sama pätee mieheen. Kun kaasu pakkautuu suoleen, mies antaa sen törähtää iloisesti ulkoilmaan.

Yleensä vauvan kaasutuotoksiin suhtaudutaan ilahtuneesti. Kun vauva röyhtäisee tai pieraisee, pidämme sitä söpönä tai hassuna.

Mies ajattelee, että hänen piereskelyynsä ja röyhtäilyynsä suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin vauvan rupsutteluun. Mies vilpittömästi odottaa taputusta karvamasulleen kovaäänisen pierun päätteeksi. Todellisuudessa miehiset päästöt aiheuttavat ristiriitaisia tunteita lähimmäisissä. 

3. Vapaa lorauttelu

Kun vaipaton vapaus koittaa vaipanvaihdon yhteydessä, vauva pistää toimeksi. Hän pissaa matolle, sohvalle tai lattialle. Kun pissa tulee, pissa tulee. Ei sille voi mitään.

Miehinen logiikka toimii samalla tavalla. Kun miestä pissattaa autossa, hän ei odota seuraavaa huoltamoa, vaan pysäyttää koslansa tiensivuun ja antaa pissan lorista ojaan. Sillä ei ole mitään merkitystä, että muut joutuvat seuraamaan miehen lorottelua. Kun pissa tulee, se tulee. Aivan kuten vauvalla.

4. Kaaos

Ajattele itseäsi järjestelemässä vaatekaappia. Sitä mukaa kun saat vaatteita järjestykseen, vauva repii niitä lattialle. Kun olet siivonnut olohuoneen, vauva vetää muutaman huonekasvin lattialle. Olit jo suunnitellut katsovasi televisiota, mutta joudutkin ottamaan imurin käteen ja jatkamaan siivoamista.

Miehet toimivat vastaavanlaisen kaaottisen periaatteen nojalla. Juuri kun olet saanut asunnon putipuhtaaksi, mies pöllähtää kotiin. Pelkästään sisään lampsiminen kuraiset kengät jalassa aiheuttaa sotkua.

Samalla kun nuhtelet miestäsi eteisen kuraamisesta, mies on ennättänyt keittiöön. Hän tempaisee jääkaapista jugurttipurkin, vetäisee yhdellä huikalla sokerisnapsin kitaansa ja heittää roskat lavuaariin, niin että jugurttia roiskuu pitkin keittiötä. Kun operaatio on suoritettu, mies katsoo sinua syvälle silmiin, antaa suukon ja lösähtää sohvalle.

5. Lähtövalmistelut

Tunnin päästä pitäisi olla ulos talosta, jotta perhe ehtisi lomamatkalle aikataulun mukaisesti. Vauva ei tietenkään tee lähtöä helpoksi. Hän vain kirkuu ja huutaa, kun yrität siivota ja pakata vielä puuttuvia tavaroita matkalaukkuun.

Mies toimii vauvan kanssa saman logiikan mukaan. Lähtö lähestyy. Mies istuu sohvalla kalsarit jalassa ja selailee hajamielisesti kanavia televisiosta. Aivan kuin hänen ympärillään olevaa lähtöpaniikkia ei olisi olemassakaan. Vasta kun raivoat miehelle, että lähtöön on enää 15 minuuttia, hän riuhtaisee itsensä irti sohvasta, vetäisee housut jalkaansa ja siirtyy nopeasti ulos odottamaan muuta perhettä.

Lopulta mies päätyy urputtamaan siitä, miksi hän joutui odottamaan muita niin pitkään ulkona.

6. Vaatetus

Vauva ei välitä siitä, mitä hänellä on päällään. Vaaleanpunainen isosiskolta pieneksi jäänyt body yhdistettynä maastohousuihin käy vauvalle kuin vauvalle. Jos sisällä on riittävän lämmin, vauvaa ei voisi vähempää kiinnostaa, onko hänellä vaatteita päällä vai ei.

Näin ajattelee myös mies. Sisävaatteeksi riittää oivallisesti pelkät kalsarit. Ja kun mies lähtee ulos, sillä ei ole niin väliä natsaako housujen sävyt paidan sävyjen kanssa yhteen.

– – –

Näissä kaikissa seikoissa vauvat ja miehet ovat tismalleen samanlaisia. On kuitenkin yksi määrittävä piirre, joka erottaa vauvan ja miehen toisistaan. Kun vauva kasvaa isommaksi, hän saattaa oppia irti tavoistaan. Näin ei kuitenkaan tapahdu miehelle, vaikka kuinka paukuttaisit oppia hänen pääkoppaansa.

Mitä mieltä olet artikkelista?