Neljännellä kuulla raskaana ollut BASE-hyppääjä on kuollut sunnuntaina Sveitsissä, kun hänen laskuvarjonsa ei auennut. Ruotsalainen Wioletta Roslan, 37, oli sanonut, että hän luopuisi rakkaasta harrastuksestaan tämän hypyn jälkeen.

Viimeksi päivitetty 17.9.2012

Wioletta Roslan hyppäsi Lauterbrunnenin laaksossa lähellä Stechelbergin kylää Sveitsissä yhdessä puolisonsa Aleksander Domalewskin kanssa. Pariskunta hyppäsi 300 metristä eikä Domalewski voinut muuta kuin seurata kauhuissaan Wioletta Roslanin syöksyä kuolemaan, Daily Mail –lehdessä kerrottiin.

"Minusta oli tulossa isoäiti"

Roslan yritti kamppailla varjoaan auki aikansa, mutta ”luovutti lopulta ja levitti käsivartensa”, Roslanin äiti Halina Zaniewska-Pettersson kertoi sveitsiläiselle Blick-lehdelle.

”Minulle tämä on kaksinkertainen menetys”, Halina Zaniewska-Pettersson sanoi lehdelle. ”Minusta oli tulossa isoäiti.”

Sveitsin televisiossa esitettiin vuonna 2008 dokumentti Roslanista, joka kertoi, että hän ei osannut kuvitella elämää ilman BASE-hyppyharrastustaan. BASE-hyppääminen (Building, Antenna, Span, Earth tyypillisien hyppyalustojen mukaan) tarkoittaa kiinteiltä alustoilta suoritettua laskuvarjohyppäämistä (Wikipedia).

Kun aurinko laskee, peli on ohi

Laskuvarjourheilun 19-vuotiaana aloittanut Roslan harrasti myös lentokoneiden siivillä ”kävelyä”. Siinä siipikävelijä kiinnitetään lentokoneen siipeen – ja sitten lähdetään lentoon. (Oikealla: Roslan lentonäytöksessä Flensburgissa Saksassa vuonna 2004. Kuva: YouTube Katso video.)

“Tunnen olevani elossa, kun hyppään”, Roslan oli Blick-lehden kertoman mukaan todennut dokumentissa. ”Minulle on varattu tietty aika täällä maan päällä. Ja kun aurinko laskeutuu, sitten [peli on ohi].

Lähteet:

Stuff, DailyMail, Blick

Lue myös:

Elämän lahja
Syöpää sairastanut Jenni Lake tuli 17-vuotiaana raskaaksi. Hän joutui valitsemaan oman ja lapsen elämän väliltä. Lue lisää Jennin valinnasta.

Hyvästi pikku-Angelika
Millaisia olivat Hellerenin perheen viimeiset tunnit vakavaan sydänsairauteen 3-vuotiaana kuolleen Angelikan kanssa? Antaa Elin-äidin kertoa omin sanoin.

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliMiksi vauvat pillittävät turhaan?
Seuraava artikkeliMahakas – vai mahassa asukas?
JAA