Viisivuotias Alex Nash jätti syntymäpäiväkutsut välistä. Syntymäpäiväkutsujen järjestäjä päätti laskuttaa Alexin vanhemmilta siitä hyvästä 15,95 puntaa. 

Viimeksi päivitetty 20.1.2015

Lounais-Englannissa, Plymouthissa tapahtui ikävä sekaannus joululomien aikana. Alex Nash päätti jättää hyvän esikouluystävänsä Charlien synttärikutsut väliin viime hetkellä.

”Alex ei tullut juhliin, koska hänen isovanhempansa olivat lähdössä jouluksi matkoille. Synttärit olivat sinä ainoana päivänä jolloin lapset pystyivät näkemään heitä. Me emme tienneet tätä aikaisemmin. Alex päätti, että hän haluaa olla mieluummin isovanhempiensa kanssa”, Tanya Walsh selittää asiaa Charlien äidille, Julie Lawrencelle Facebookissa.

Lasku koululaukussa

Lawrence oli järjestänyt synttärikutsut laskettelurinteessä. Hän oli maksanut etukäteen 15,95 puntaa kustakin osallistujasta. Lawrencen mukaan hän oli varmistanut Alexin isältä oliko Alex tulossa juhliin.

”Varmistin torstaina ketkä ovat tulossa, sillä minun piti maksaa juhlat silloin. Alexin isä Derek kertoi minulle, että Alex odottaa innolla juhlia. Hän myös sanoi, että ’nähdään siellä’. Minusta se riittää vahvistukseksi”, Lawrence vastaa Facebookissa Alexin äidille.

Kun Alex ei yllättäen päässytkään paikalle, Lawrence päätti laskuttaa perheeltä summan, jonka hän oli maksanut Alexista etukäteen laskettelukeskukselle.

Lasku saapui Alexin kotiin koulurepussa. Lawrence oli pyytänyt Alexin opettajaa välittämään ruskeaan kirjekuoreen sujautetun laskun eteenpäin.

Tammikuun 15. päivä Alexin laukusta hyppäsi riidan aiheuttanut sammakko:

”Luulin aluksi, että se on vitsi”, Alexin isä Derek kertoo.

Lue myös: Avoin kirje ex-mieheni uudelle tyttöystävälle

Riita kiihtyy Facebookissa

Alexin äidin, Tanya Walshin mukaan perheellä ei ollut synttärisankarin äidin yhteystietoja. Lawrence tosin kiistää tämän ja ilmoittaa Facebook-väittelyssä, että hänen yhteystietonsa olivat kutsussa.

”Jos olisin tiennyt, että sinun pitää maksaa, vaikka Alex ei ole paikalla, olisimme maksaneet kyllä rahat. Ei siinä mitään ongelmaa”, Walsh kirjoittaa Facebook-viestissään.

Alexin perhe ei kuitenkaan aio maksaa, sillä laskun lähettäminen koululaukussa loukkaa heitä. Perheen isä Derek kävi ilmoittamassa asian suoraan Charlien äidin kotiovella.

”En ollut lainkaan tyytyväinen, kun Derek kävi ovellani sanomassa tylysti, etten tule saamaan teiltä rahaa. Pääsisimme sovinnollisesti eteenpäin, jos vain maksaisitte minulle rahat ja oppisitte samalla läksynne”, Lawrence vastaa Facebookissa.

Walsh puolestaan kieltäytyy maksamasta ja muistuttaa samalla, kuinka kallista asioiden hoitaminen oikeusteitse on.

Lue myös: Tarmo, 5, tykkää mekoista - päiväkodin työntekijä hämmentyi

Myös pojilla on välit poikki vanhempien kiistan takia

Ennen kohua Alex ja Charlie olivat hyviä kamuja.

”Nyt Alex ja Charlie eivät enää ole kavereita, sillä Charlien äiti on kieltänyt lastaan leikkimästä Alexin kanssa. Hän on myös sanonut, että Charlie ja Alex eivät enää mene toistensa synttäreille”, Tanya Walsh kertoo.

Alex on äitinsä mukaan tiedosta murtunut. Hän ei enää halua mennä kouluun.

”Hän miettii, haluaako enää kukaan leikkiä hänen kanssaan”, Walsh kertoo.

Lue myös: Äiti, näin tuet parhaiten poikalapsesi kehitystä 

Ilmeisesti rinnemaksusta olisi voinut neuvotella

Laskettelukeskuksen johtaja, Louisa Duggan kertoo yrityksen maksupolitiikasta.

”Me otamme pienen varausmaksun ja pyydämme synttärikutsujen järjestäjää ilmoittamaan 48 tuntia aikaisemmin osallistujien määrän ja maksamaan koko summan. Tämä summa on 15,95 puntaa osallistujalta.”

Dugganin mukaan maksuista voi neuvotella, mikäli yksi lapsista ei ilmaannu paikalle. 

Lähde: The ScotsManBuzzFeed

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliKannattaako lapsen kuva jakaa somessa?
Seuraava artikkeliÄidin ulostebakteerit tärkeitä synnytyksessä – altistus parantaa vauvan vastustuskykyä
JAA