Amy Woodruff sai viime torstaina lähtöpassit Instagram-palvelusta. Syynä oli myös Vau.fi:n jakama joogaimetyskuva.

Viimeksi päivitetty 27.8.2013

Amy Woodruffin joogaimetyskuva ehti pyöriä verkossa kaksi vuotta. Verkkolehti BabyCenter teki elokuussa jutun Woodruffin elämästä ja kuva päällään seisovasta imettäjästä levisi jälleen maailmalle. Myös Vau.fi julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan alastomasta joogaa harjoittavasta imettäjästä.

Kuva levisi BabyCenterin jutun siivittämä maailmalle. Huomio johti ikäviin seurauksiin. 

Instagram-palvelu päätyi poistamaan viime torstaina Woodruffin käyttäjätilin. Instagramin avulla ihmiset voivat jakaa kuvia toisilleen.

Lue myös: Maistajaiset äidinmaitobaarissa 

Ei alastonkuvia

Instagram kommentoi tilin sulkemista Huffington Postille lyhyesti. Palveluntarjoaja huomauttaa heidän sääntönsä olevan selkeät. 

Sääntöjen mukaan Instagramiin ei saa ladata alastonkuvia. Palvelun ohjesivuilla kehotetaankin pohtimaan, voiko kuvan näyttää lapsille, esimiehelle ja vanhemmille.

Woodruff kommentoi Daughter of the Sun -blogissaan, että hän on pyrkinyt noudattamaan Instagramin ohjeistusta.

”Olen ällistynyt, ettei Instagram lähettänyt varoitusta ennen kuin sulki tilini. En ole vahingoittanut ketään. Olen yksinkertaisesti luonut paikan, jossa perheeni kanssa samanmieliset ihmiset voivat jakaa asioitaan ja inspiroitua”, Woodruffin kirjoittaa.

Lue myös: Homomyönteisyys on lapsen etu 

Imetys kuvat herättävät keskustelua

Instagram ja Facebook ovat olleet ongelmissa imetyskuvien kanssa. Käyttäjät ovat loukkaantuneet, kun imetyskuvat on rinnastettu seksuaalisiin nakukuviin.

”Kun imettävä nainen tulee sensuroinnin kohteeksi, tiedämme että jotain on pielessä. Toivottavasti keskustelu avaa silmiä siltä, kuinka kauas olemme etääntyneet luontoäidistä”, Woodruffin puoliso Agustin White kirjoittaa Daughter of the Sun -blogissa.

Myös Vau.fi joutui poistamaan kuvan Facebookista sensurointiuhan takia.

Katso kohukuva tästä. Ota kantaa: onko imetyskuva liian paljastava sosiaaliseen mediaan?

Lähde: Huffington Post

Mitä mieltä olet artikkelista?