Taiteilijaäiti oli helisemässä taaperonsa kanssa. Myla-tyttö kun halusi piirtää jatkuvasti äidin luonnoksien sekaan omia juttujaan. Lopulta äiti antoi periksi. Seuraukset ovat olleet erittäin tuottoisat. 

Viimeksi päivitetty 3.12.2013

Tytär halusi piirustella äidin luonnoskirjaan. Äiti ei antanut. Ei ihme, sillä taiteilijaäiti Mica Angela Hendricks ottaa työnsä vakavasti. Neljävuotias pikkutyttö Myla vain turmelisi hänen luonnoksensa.

Kun Myla ei saanut tahtoaan läpi, hän käytti äidiltään oppimaansa kasvatuksellista keinoa. 

”Jos et pysty jakamaan [luonnosvihkoasi], se pitää ottaa sinulta kokonaan pois”, Myla sanoi äidilleen. 

Tästä alkoi tyttären ja äidin yhteinen taidematka.

Lue myös: Söpöjä minivauvoja myytävänä 

Jakaminen on vaikeaa myös äideille

”Minun 'taide-elämäni' oli erillään 'äitielämästäni'. Olin kuvitellut, että niin olisi aina. Olen aina suhtautunut taiteeseen intohimoisesti. Oli vaikea antaa Mylan olla osa sitä”, Hendricks kirjoittaa sivuillaan.

Voi ei! Raitoja naamassa. (Kuva: Easy, Tiger, Myla & Mica Hendricks)Päätös piirrosten antamisesta tyttären käsiteltäväksi ei ollut helppo tehdä.

”On vaikeaa antaa toisen viedä omaa työtään aivan toiseen suuntaan”, Hendricks kertoo.

Aluksi äidin oli vaikea jopa katsoa vierestä Mylan työskentelyä. Kun esimerkiksi Myla keksi piirtää äidin piirtämien kasvojen yli viivoja, hermot olivat koetuksella.

Yleensä sekä äiti että tytär yllättyvät positiivisesti lopputuloksesta. Kasvojen ylivedetyilläkin viivoilla oli tärkeä merkitys kokonaisuuden kannalta. Äiti ei vain ymmärtänyt sitä aluksi. 

Lue myös: Abstrakti taide taaperotasoa? Tee testi! 

Naisesta tuli etana

Toisinaan Hendricks saa pidätellä itseään, ettei latele tyttärelleen murskakritiikkiä. Kun Hendrics oli työstämässä mustavalkoista piirrosta amerikkalaisesta Betty Davis funkartistista, Myla tarttui toimeen ja piirsi pään jatkoksi puolikuun muotoisen ruumiin. Pään päälle ilmestyi tuntosarvet.

Myla teki Betty Daviksesta etanan. (Kuva: Slugs need hugs, Myla & Mica Hendrics)”Hän on etana”, Myla ilmoitti äidilleen.

”Okei. Siitä tuli nyt sitten etana. Miksi ihmeessä etana”, äiti manasi mielessään.

Äiti piti kuitenkin kritiikin sisällään. He päätyivät nauramaan yhdessä ajatukselle. Äiti tarttui toimeen ja väritti etananaisen. Lopputuloksena syntyi ”Slugs need hugs” -mestariteos. 

Lue myös: Vauvan ihana unimatka 

Syvää symboliikkaa? 

Kun taiteilijat kuvaavat esimerkiksi Betty Davisin etanana, herää kysymys kuvan merkityksestä. Mitä taiteilijakaksikko pyrkii sanomaan taiteellaan? 

”Kuva ei sisällä minkäänlaista symboliikkaa. Minä vain piirsin kasvot ja Myla halusi piirtää hänestä etanan”, Hendricks kirjoittaa. 

Taiteilijaäidin on kuitenkin vaikea pysyä erossa merkitysten maailmasta. Hendricks on maalannut esimerkiksi Betty-etanan eteen hyppyruudut. Kun hän katsoi etananaista, hänen kävi sitä sääliksi. Etana kun ei pysty hyppimään ruutua. Niinpä teos sai nimeksi "Slugs need hugs", etanat tarvitsevat haleja. 

Lue myös: Barbie-nukke Midge sai keskenmenon 

Suursuosio kuvasarjalle 

Äidin ja tyttären yhteistyöprojekti on saanut hyvän vastaanoton. Yhdysvaltalainen media on kirjoittanut ahkerasti kaksikon taiteesta. 

Suosion takia Myla on saanut jopa työtilauksia. Tässä asiassa äiti pysyy kuitenkin lujana.

”Olemme päättäneet, ettemme painosta Mylaa työtilauksilla. Hän on kuitenkin vasta 4-vuotias. Meillä on todella hauskaa näiden kuvien parissa. Olisi inhottavaa, jos se alkaisi tuntua Mylasta työltä”, Hendricks kirjoittaa.

Mylalla onkin hieno filosofia taiteentekemiseen. 

”Pidän siitä, että saan tehdä juttuja, joita pidän kauniina”, Hendricks kirjoittaa Mylan sanoneen hänelle.

Haluatko Hendricksien taidetta seinällesi? Täältä voit tilata.

Lähde: Busymockingbird.com

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliYhdeksän tapaa paljastaa vauvauutinen puolisolle
Seuraava artikkeliOnko tässä maailman surkein isä? Katso outo kuvasarja!
JAA