Muotiblogit ovat nykyisin kovin suosittuja. Siksipä myös vierasbloggari Yummy Mummy haluaa osallistua kuumaan muotikeskusteluun – suoraan äitiyslomalta.

Viimeksi päivitetty 21.11.2014

Käytössäni on valikoima pehmeitä ja mukavia verkkareita. Sellaisia, jotka venyvät mainiosti äitiyslomalaisen touhuihin: kanniskeluun, kumarteluun, lattialla leikkimiseen ja sinne tänne säntäilyyn. Ylävartalon verhoan raikkaaseen ja (silloin tällöin) puhtaaseen t-paitaan.

En voi ymmärtää – ketään bloggaria nimeltä mainitsematta ­– kuinka on edes mahdollista näyttää niin huolitellulta koko ajan!? Korkeita korkoja, tiukkoja hameita ja housuja, silkkipuseroita, isoja koruja, korvakoruja, sormuksia joka sorminivelessä? Se kaikki poikkeaa niin täydellisesti omasta äitiysloma-asustani, että epäilen, voiko se olla edes totta. Ei sillä, että väittäisin itseäni miksikään äitiyslomapukeutumisen standardiksi, mutta uskon olevani oikeassa väittäessäni, että äidit todennäköisemmin pukeutuvat lenkkareihin ja verkkareihin kuin Christian Louboutinin avokkaisiin ja tiukkoihin mekkoihin.

Näyttäähän se hyvältä, mutta sitäkö meiltä nykyäideiltä todella odotetaan? Että meidän olisi meikattava tavallisena tiistaiaamuna aivan kuin olisimme lähdössä bilettämään? Irtoripset, hiuslisäkkeet ja maalatut kynnet? Täytyykö meidän pukeutua kuin liikeillalliselle, vaikka oikeasti elämämme avainsanoja ovat vaipat, röyhtäytysharsot, liivinsuojukset ja leikkimatot?

En millään ymmärrä, kuinka lattialla lapsen kanssa ryömiskely olisi edes mahdollista asussa, joka on kuin maan johtavasta muotilehdestä leikattu. Minun ymmärrykseni mukaan tämä alla kuvattu asu sen sijaan on tarkoitukseen huomattavasti sopivampi:

Itse asiassa TIEDÄN, että näin on. Joka päivä vietän aikaa lattiatasossa enkä tee sitä ollakseni siellä koristeena: äidit on tarkoitettu käytettäviksi! Ja vaikka ehtisinkin meikata, useimmiten vietän päiväni meikittömänä:

Ja minusta se on ihanaa! En KOSKAAN luovu kotihousuistani! En enää KOSKAAN palaa meikkilaukulleni. Se miltä näytän vaatteineni ja meikkeineni ei ole tärkeää juuri nyt, sillä vielä seuraavat neljä kuukautta keskityn johonkin paljon tärkeämpään. Ja muuten, pikkuneitikään ei patsastele koristeellisissa kengissä, jäykissä mekoissa ja keinoturkisliiveissä. Hänelle riittävät body ja sukkahousut.

Tutustu Yummy Mummyn omaan blogiin (norjaksi)

Mitä mieltä olet artikkelista?