Monia naisia vaivaa raskauden jälkeinen hiustenlähtö. Sulkasato on tuttu juttu myös Vau.fi:n foorumin äideille. Toisilla hiusten harveneminen on kuitenkin runsaampaa kuin toisilla. "Voiko tätä mitenkään estää? En haluu kaljuuntua!" foorumilla tuskaillaan.

Viimeksi päivitetty 16.3.2015

”Mulla on sektiosta aikaa nyt reilu 3kk, ja nyt on alkanut hiuksia lähtee ihan HIRVEESTI”, nimimerkillä Milpuri kirjoittaa.

”Onko tämä normaalia? Voiko tätä mitenkään estää? En haluu kaljuuntua”, hän tuskailee.

Lue myös: Hiukset harvenevat raskauden jälkeen

”Hiuksia lähti tukoittain”

Nimimerkillä Mansikkamaa kirjoittava äiti kertoo, että hän leikkautti pitkät hiuksensa polkaksi raskauksien jälkeen. Hiukset ohenivat niin paljon, että ennen puoliselkään yltänyt poninhäntä ei hänestä näyttänyt enää niin kauniilta.

”Mulla on kaksi synnytystä takana, ja molempien jälkeen hiuksia lähti tukoittain”, Mansikkamaa kertoo.

”Nyt edellisestä synnytyksestä on 16kk ja olen puolivälissä raskaana. Tässä raskaudessa on myös hiukset tipahtaneet. Luulen, että elimistö on vain niin kovilla”, hän pohtii.

Hiustenlähtö synnytyksen jälkeen on normaalia ja johtuu raskauden aiheuttamista hormonivaihteluista.

"Ihotautilääkäri sanoi minulle raskauden jälkeen kun lähti hiuksia, että huolestua kannattaa vasta, jos vetämällä lähtee niin iso tukko, että päänahkaan tulee kalju kohta. Hn muistutti, että kehon hormoonitaso normalisoituu täysin vasta 1,5 - 2 vuotta synnytyksen jälkeen. Eli ei huolta", hän lohduttaa.

Lue myös: Raskaus mullistaa myös hiusten ja kynsien kasvun

Hiustenlähtökin on yksilöllistä

Hiustenlähtö on monien synnyttäneiden vaivana. Kaikilla ei kuitenkaan hiustenlähtö ole niin runsasta, että sitä päällepäin huomaisi. Nimimerkki Moon ei ole huomannut hiusten massalähtöä. Toisaalta hiukset eivät tuntuneet myöskään raskausaikana erityisen tuuheilta.

"Mä taidan siis olla tasasen sulkasatoinen aina", Moon kirjoittaa.

"Tunnun kyllä olevan tässä suhteessa poikkeus, koska kaikki tutut ainakin ovat itkeneet hiustenlähdön takia. Yhtäkään kaljua synnyttänyttä en ole kyllä tavannut", hän toteaa.

Isabell kysyi hiustenlähdöstä myös kampaajaltaan.

"Hän sanoi, että joillain voi tulla kaljuja kohtiakin, mutta toisilla ei taas huomaa mitään eroa!" hän hämmästelee.

Lue myös: Hiusten värjäys raskausaikana

Apua apteekista?

Raskauden jälkeistä hiustenlähtöä ei ainakaan täysin voi estää. Mutta voisiko apteekista olla apua sulkasadon hillitsemiseksi?

"Jännityksellä odotan, kuinka itselle käy tuon hiustenlähdön suhteen", Isabell kirjoittaa.

"Onko kukaan syönyt noita Priorin-kapseleita imetyksen aikana? Jostain oon kuullut, että ehkäisisi tuota runsasta hiustenlähtöä", Isabell kertoo.

Nimimerkillä Kaxu kirjoittava äiti kertoo kysyneensä asiasta parturi-kampaaja-siskoltaan,  kun viemäri alkoi täyttymään hiuksista muutaman kuukauden imetyksen jälkeen.

"Hän kertoi asiakkaastaan, jolla oli isoja kaljuja kohtia imetyksen johdosta, mutta niin runsas hiustenlähtö on kuulema harvinaisempaa. Priorin-kapseleita voi kuulema kokeilla kuuriluontoisesti, mutta odotettavissa on karvan runsaampaa kasvua muuallakin kuin päässä", Kaxu kirjoittaa.

Mansikkamaa kertoo lopuksi positiivisia uutisia: "Ainakin ekan synnytyksen jälkeen mun hiukset ehti palautua takaisin normaaliin, ja toisestakin oli jo palautuminen alkanut", hän lohduttaa.

"Eipä varamaan kenestäkää kaljua ole tullut synnytyksen jälkeisestä hiustenlähdöstä", myös -Dolly- toteaa.

Oletko sinä huomannut runsaampaa hiustenlähtöä raskauden jälkeen?

Lue kaikki tarinat ja osallistu keskusteluun: Synnytyksen jälkeen hiukset lähtee päästä - apua!

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliNäin autat arkaa lasta ystävystymään
Seuraava artikkeliNämä rokotukset lapsi saa ennen kouluikää
JAA