Kun näet homssuisen naisen, saatat ajatella, että ehkä hän ei vain yksinkertaisesti välitä. Mutta onko todella niin? Näistä merkeistä huomaat, kuinka paljon hän oikeasti välittää.

Viimeksi päivitetty 18.6.2013

Tahrat

Tahroja rinnuksilla, tahroja olkapäillä, tahroja oikeastaan joka paikassa. Ei ole kysymys siitä, etteikö hän koskaan vaihtaisi vaatteitaan – hän on äiti. Tahrat olkapäällä kertovat, että äiti lohduttaa lastaan aina, kun lapsi tarvitsee lohdutusta. Hän ottaa lapsensa syliin eikä välitä likaisista kengistä eikä mudan tai hillon tahmaamista käsistä. Hän on äiti, joka näyttää lapselleen, että hän ei jätä lastaan oman onnensa nojaan.

Lue myös: Kunniamerkkejä ja rakkausarpia

Liian suuret vaatteet

Kaksi numeroa liian suuret vaatteet eivät suinkaan tarkoita, etteikö nainen koskaan katsoisi peiliin. Se tarkoittaa, että hän käyttää rahansa mieluummin lapseensa kuin itseensä – ja jatkaa itse raskausaikana ostamiensa vaatteiden käyttöä.

Hiukset

Tukka sekaisin, kampaamokäyntikin olisi tarpeen. Mutta jälleen kerran äiti laittaa lapsensa tarpeet omiensa edelle. Hän ymmärtää kyllä, että itsestäänkin täytyy pitää huolta, mutta uskoo, että lasten tarpeiden edelle ei saa mennä mikään muu.  Sitä paitsi kampaamoaika täytyi ehkä peruuttaa, koska juuri samana päivänä lapsi tuli kipeäksi. Tokihan hän oli kammannut tukkansa ennen ulos lähtöä, mutta lapsen pukemisen jälkeen se oli taas suloisesti sekaisin.

Lue myös: Apua, hiukset lähtevät!

Hapannaama

Hän näyttää happamalta, mutta oikeastaan hän on vain väsynyt. Hän ei ole vihainen, hän on valvonut lapsensa kanssa koko yön, sillä lapsi tarvisi häntä ja hänen ehdotonta rakkauttaan. Ja aika, jonka hän olisi voinut käyttää meikkaamiseen, hän käyttikin pitämällä pienokaistaan sylissään.

- - - - -

Kun seuraavan kerran näet väsyneen ja rähjäisen äidin, muista tämä lista. Hän saattaa olla äiti, joka välittää lapsistaan niin paljon, että hänellä ei ole jäänyt aikaa huolehtia ulkonäöstään. Hänelle lapset tulevat ensin – silläkin uhalla, että muut paheksuvat hänen epämuodikkaita, tahraisia vaatteitaan ja väsähtänyttä ilmettään.

Yvonnen blogi: http://steinihavet.blogg.no/

Mitä mieltä olet artikkelista?