Kaikki vanhemmat haluavat vain parasta omalle lapselleen. Miksipä emme siis laittaisi vauvojamme omiin kylpylöihinsä, joissa ensin kelluttaisiin, sitten saataisiin rentouttavaa hierontaan ja lopuksi otettaisiin ravitseva hörppy maitoa. Yhdysvalloissa, Texasissa tämä on mahdollista. Lue, minkälainen paikka vauvakylpylä on.

Viimeksi päivitetty 9.10.2014

Kohdussa on kiva kieriskellä ja liikkua. Mutta sitten pitää syntyä ja vapaudet loppuvat siihen. Ilman vesielementtiä liikkuminen on nimittäin vaikeaa. Texasilaisten vauvojen riemuksi tähän ongelmaan on keksitty ratkaisu.

”Olemme huomanneet, että vauvat pitävät vettä rauhoittavana ja rentouttavana. Vauvat haluavat liikkua jo ennen kuin he pääsevät kierähtämään ympäri. Heitä kuitenkin kannetaan tai työnnetään vainuissa. Vauvat todella nauttivat siitä vapaudesta, jonka vedessä oleminen tarjoaa”, vauvakylpylän omistaja Kristi Ison kertoo Today-ohjelman haastattelussa.

Kylpylään pääsee kellumaan jo kaksi viikkoa syntymän jälkeen. Yläikäraja on puoli vuotta. Vanhemmat eivät pääse uimaan vauvojen kanssa, vaan vauvat kelluvat ohjaajien valvonnassa. 

Lue myös:

Pienet, suuret ensiaskeleet

Vauva tuli taloon: ensi hetkien selviytymisopas

Vanhemmille opetetaan hierontaa

Vanhemmat ovat vastuussa vauvan mukavasta elämästä. Niinpä vauvakylpylät kouluttavat vanhempia antamaan lapsilleen rentouttavaa hierontaa.

Vanhemmille tosin ei ole tiedossa stressittömyyttä. Baby Float antaa vanhemmille kotiläksyjä, jotta nämä voisivat hioa hierontatekniikkansa täydelliseksi.

Lue myös: Varpaiden kutittelu voi nopeuttaa vauvan puheen kehitystä 

Ei pelkkää rentoa hupia

Yritys esittää, että vedessä köllöttely parantaa keuhkojen hapenottokykyä. Syy tähän olisi vedenpaine. Vedessä jumppaaminen vahvistaa muitakin lihaksia. Myös verenkierron ehdotetaan parantuvan vedessä lillumisen tuloksena.

Eikä siinä vielä kaikki: Baby Float lupailee myös nopeuttaa vauvan kognitiivista kehitystä. Hyödyt kuitenkin edellyttävät vauvalta jatkuvaa kylpylän käyttöä.

Yhden kylpyläreissun hinta on 65 dollaria.

Lähteet: Float Babies -vauvakylpylä, Today Parents

Mitä mieltä olet artikkelista?