Yhteiskuntamme on huono, raha on mukavaa ja kasvatusvastuu on raskasta. Näin ajattelee nuori amerikkalainen kohubloggari Jill Akridge. Käy lukemassa 6 syytä, miksi Akridgen mukaan lapsia ei kannata hankkia.

Viimeksi päivitetty 12.12.2013

Toiset ajattelevat, että aikuisen kuuluu lisääntyä, kun hänellä on parisuhde kunnossa, riittävästi rahaa ja aikaa lapsille. Seattlelainen kirjoittaja Jill Akridge pitää ajattelutapaa kieroutuneena. Hänen mukaansa juuri valveutuneiden aikuisien pitäisi pidättäytyä lastenhankkimisesta.

1. Ympäristö 

”Me ajattelemme maapalloa. Kierrätämme. Kompostoimme. Meillä on rahaa ostaa paikallisia tuotteita, luomua, jotta Monsanton geenimanipuloitu ruoka ei menestyisi ruokamarkkinoilla. Haluamme pelastaa maailman yksi broileritipu kerrallaan”, Akridge kirjoittaa.

Akridgen mukaan yhteiskunta on kuitenkin pettänyt ihmiskunnan. Ihmisiä on yksinkertaisesti liikaa. Saasteiden määrää ei enää pystytytä kontrolloimaan.

Miksi tällaiseen maailmaan pitäisi tehdä lisää lapsia? Eikö lapsi ole siis uusi rasite rakkaalle maapallollemme? Lapsi tarkoittaa aina yhtä uutta kuluttajaa, joka haluaa leluja, vaatteita ja myöhemmin ison talon, moottoripyörän ja kolme autoa. Emmekö me juuri lisääntymällä tuhoa itsemme?

”Kun tiedämme, ettei ympäristömme pysty ylläpitämään lapsia, me päätämme olla hankkimatta niitä”, Akridge kirjoittaa.

2. Raha 

Lapset maksavat. Juuri kun nuoret aikuiset ovat luoneet jonkinlaisen pohjan omalle taloudelleen, lapsi tulee ja laittaa kaiken sekaisin.

”Emme me halua säästää rahaa jonkun toisen opintoja, autoa ja oleskelua varten”, Akridge täräyttää. 

Akridge huomauttaakin, että hän on itsekäs ihminen. Mutta olemmeko todella itsekkäitä, jos haluamme nauttia työmme hedelmistä? Eikö jokainen leipänsä eteen raatava ihminen ole ansainnut rillutteluloman Rivieralla? Emmekö me ole ansainneet romanttista kaupunkilomaa Roomassa?

Mitä vanhemmaksi katras kasvaa, sitä enemmän valuuttaa lapsiin uppoaa. Pitää olla yhä kalliimpia leluja ja yhä fiinimpiä merkkikuteita. Akridge ajattelee, että on järkevämpää laittaa rahat omaan hyvinvointiin ja nauttia elämästä kuin rahoittaa tissimaitoa ahnehtivia kakkakoneita.

”Kävimme yliopiston siksi, että meillä olisi varaa siihen, mitä me haluamme silloin kuin haluamme sen”, Akridge kirjoittaa.

3. Vastuu 

”Vastuu on todella iso rasite. Jos saisin tehdä niinkuin haluaisin, makaisin rannalla kaiken päivää ja joisin drinkkejä samanmielisten kanssa”, Akridge huomauttaa.

Kukapa haluaa olla vastuussa toisesta ihmisestä seuraavat 18 vuotta? Eihän ihmiset jonota päästäkseen töihin vanhainkoteihinkaan? Miksi sitten oman lapsen hankkiminen on niin oleellista? Eikö se ole yhtä kamala metallikuula jalassa kuin vihkiytyminen omaishoitajaksi? 

”Miten voisimme huolehtia lapsesta, kun emme osaa huolehtia itsestämmekään”, Akridge pohtii.

4. Yhteiskunta 

”Meistä yhdysvaltalaiset ihmiset ovat laiskoja idiootteja, jotka tietämättään vievät meitä kohti maailmanloppua", Akridge julistaa.

Kannattaako siis lapsia tehdä tämän idioottimaisen kulttuurin keskelle, jossa moraali on toissijaista ja nakkikioskin jonossa saa turpaansa, jos valitsee sinapin sijaan ketsupin? Akridge vastaus on selvä. 

”Katsokaa elokuva Idioluutio (2006). Elokuva antaa hyvän kuvan siitä, mihin suuntaan Yhdysvallat on selvästi menossa”, Akridge kirjoitaa.

5. Ulkonäkö 

Raskaus puolestaan muuttaa ihmistä. Kannattaako siis oma ulkonäkö uhrata haisevan kakkapyllyn takia? Miten väsynyt äiti pärjää työmarkkinoilla, kun hän ei miellytä työnantajien visuaalista silmää? 

Bloggari ei voi hyväksyä raskauden tuomia muutoksia keholle.

”Olemme käyttäneet paljon omaa aikaa siihen, että ulkomuotomme pysyisi ennallaan", Akridge pohtii. 

6. Synnytys 

Kohdun suun pitää avautua 10 senttimetriä, ennen kuin vauva mahtuu syntymään. Synnytys ei ole mitään lastenleikkiä. Ihminen, joka ei koskaan synnytä, elää kivuttomamman elämän. 

”Olemme nähneet, kuinka isoja vauvat ovat. Emme halua pusertaa sellaista vaginastamme”, Akridge kirjoittaa.

Akridge vertaa pimpsaansa turistikohteeseen. Paras matkailukohde on sellainen, jossa käy silloin tällöin yksityisiä vieraita. Massaryntäys kohteeseen pilaa paikan. Näin juuri Akridgen mukaan tapahtuu synnytyksessä.

Adoptioko sitten?

”Toiset pohtivat, että maailman väestöongelma ratkeaa ja rakas pimpsa pelastuu, kun adoptoi lapsen”, Akridge huomauttaa.

Taloudellinen rasite ja liiallinen vastuu painavat kuitenkin vaakakupissa. Niinpä adoptiokaan ei ole Akridgelle vaihtoehto. Kirjoittaja päättää pohdintansa itsesyytöksiin: 

”Ajattelet ehkä, että olen itsekäs narttu. Etkä ole täysin väärässä. Toivon vain, että useat ihmiset näkisivät asioiden todellisen laidan, niin että väestömäärä lähtisi laskuun.”

Oletko samaa mieltä Jill Akridgen kanssa? Ota kantaa! Miksi lapsia kannattaa tehdä?

Lähde: Thought Catalog -sivusto

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliLöytökoirasta tuli taaperon paras kaveri
Seuraava artikkeliViisi hauskaa tapaa nimetä lapsi
JAA