Vaimo ei halua, että mies mutustaa yöllä lasten vanukkaat suihinsa. Mies puolestaan haluaa nautiskella makeasta elämästä. Lue, minkälaisia parisuhdesolmuja vanukkaat aiheuttavat tavallisissa suomalaisissa perheissä.

Viimeksi päivitetty 28.2.2014

”Lapsi on itse kaupasta valinnut Paula-vanukkaita tai Angry Birds -jogurtteja. Minulle on päivänselvää, että ne ovat lapsen ja me vanhemmat voimme syödä jotain muuta”, kirjoittaja avautuu Vauva-foorumilla.

Hänen miehensä ei seuraa samaa vanukaslogiikkaa.

”Mies käy yöllä syömässä ainakin kolme purkkia, vaikka olen ajatellut, että siinä on lapselle yli viikoksi jälkkäreitä ja välipaloja”, äiti jatkaa.

Pohjatonta nälkää poteva mies syö yöllä myös muita ruokatuotteita jääkaapista.

”Heräsin yöllä, kun mies laittoi viimeiset maidot kaakaoon. Miten voi olla noin itsekäs ja typerä!”

Lue myös: Isähormonit mullistavat miestä

Muilla sama ongelma miehen kanssa

”Jos ostan suklaarasian, ehdin syödä siitä pari ja loput on päivässä uponnut miehen suuhun. Ei auta ostaa herkkuja, koska sellaista määrää ei ole, mikä riittäisi kaikille. Mies syö yksinkertaisesti kaiken.”, toinen äiti avautuu samassa ketjussa.

Kohtalonsisaria löytyy lisää. Eräs kirjoittaja epäilee miehen ajattelemattomuuden johtuvan lapsuuden kokemuksista.

”Mies ei vain osaa ottaa muita huomioon, kun on aina saanut tyhjentää jääkaapin oman mielensä mukaisesti. Hän on perheensä ainut lapsi. Nykyään mies juo surutta viimeiset maidot, syö viimeiset leivät ja kaivaa vielä karkit kaapista. Minä taas ajattelen, että lapsille pitää jäädä. Aikuiset kestää ilman.”

Lue myöst: Isä on äitiä tärkeämpi

Lisää vanukasta kaupasta

Pitäisikö miehen vain antaa täyttää kupunsa vanukkailla? Niitähän voisi vaikka ostaa kaapit pullolleen. Ketjun aloittaja ei kuitenkaan pidä ajatuksesta.

”Ei sillä ole merkitystä, kuinka paljon ostan. Yön aikana mies saattaa vetää yksin litran jugurttipurkin. Jos olen ostanut vaikka 10 pientä purkkia, niin niitä on aamulla vain kaksi jäljellä”, äiti päivittelee.

Ketjussa ehdotetaan miehelle myös omia herkkuja.

”Olet laiminlyönyt miestäsi. Osta hänelle ensikerralla sampanjaa, laatusuklaata, tonnikalafileitä, tee englantilaista vanukasta ja sushia. Näitä säännöllisin väliajoin jääkaappiin ja mies ja sinä olette tyytyväisiä”, eräs kirjoittaja sättii ketjun aloittajaa.

Harva nainen kuitenkin jakaa näkökulmaa. Suurin osa keskustelijoista on sitä mieltä, että miehen tehtävä on ostaa itse omat herkkunsa.

Lue myös: Neljän lapsen isä: "Olisi kiva olla supermies"

Vanukkaat piiloon?

Keskustelussa nousee esille myös toinen konsti orastavaan parisuhdesolmuun. Useat naiset nimittäin hillitsevät miestensä yöllisiä syömähimoja piilottamalla lasten välipalat jääkaapin hämäriin kätköihin kuten esimerkiksi vihanneslaatikkoon.

”Olen keksinyt piilottaa vanukkaat salaattipussien alle vihanneslokeroon. Mies ei tajua etsiä sieltä, koska putkiaivona ajattelee, että 'jotain vihreää – yök!'. Jemmaan myös PMS-suklaani oven ylimpään lokeroon”, äiti vinkkaa muille.

Toinen kirjoittaja huomauttaa, että on tärkeää jättää miehelle täkyjä jääkaapin keskiosaan.

”Jos ostan jotain tiettyä tarkoitusta varten, en osta yhtään ylimääräistä, jotta mies voisi vapaasti vetää niitä nassuun. Parempi on jemmata ne ympäri jääkaappia ja jättää tyrkylle sallittuja herkkuja. Näin pysyy sopu.”

Mutta pettääkö ainoastaan miehiltä itsehillintä sokeristen herkkujen edessä? Eikö yksikään äiti syö lapselle tarkoitettua vanukasherkkuja? Tunnustakoon ken uskaltaa!

Nyt puhuu vanukasmies: ”Vaimo ei anna syödä”

Itse vanukasmies saa naisten läksytyksestä tarpeekseen. Hän perustaa oman ketjunsa ja kysyy:

”Mitä mieltä olette siitä, ettei vaimoni anna syödä vanukkaita? Käyn välillä yöllä syömässä ja aamulla vaimo karjuu naama punaisena puuttuvista vanukkaista. Onko vaimoni psykoottinen?”

Ketjussa ryvetetty mies saa tukea toiselta vanukkaan ystävältä.

”Minun vaimoni antaa syödä niin paljon kuin jaksan. Rakastan vaimoani”, mies kertoo.

Lähde: Vauva-foorum

 

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliNäin kohtaat raivoavan lapsen – 6 toimivaa tapaa
Seuraava artikkeliTyttökuumeen taustalla: 5 syytä toivoa tyttövauvaa
JAA