Miehen raskaus on aihe, josta revitään lähinnä huumoria. Tulevaisuudessa asia saattaa kuitenkin muuttua, sillä tiede mahdollistaisi jo nyt miehen raskaana olemisen.

Viimeksi päivitetty 5.10.2011

Gynekologi ja andrologi Aarne I. Koskimies kertoo kirjassaan Hedelmällinen rakkaus, miten miehen raskaus olisi mahdollista toteuttaa.

Alkio sijoitettaisiin vatsaonteloon, jonne kasvaisi istukka. Näin siis sikiö saisi ravintoa suoraan isän verenkierrosta. Synnytys tapahtuisi keisarinleikkauksella.

Tiettävästi tällaista operaatiota ei ole koskaan kuitenkaan kokeiltu sen suurien riskien vuoksi.

Lue myös: Andrew kokeili synnyttämistä

Vatsaonteloraskaus on lääketieteellinen harvinaisuus

Vatsaonteloraskauksia sattuu luonnostaan naisille, mutta ne ovat äärimmäisen harvinaisia. Tällainen raskaus on hengenvaarallinen niin äidille kuin sikiölle, sillä vatsaonteloon muodostunut istukka irtoaa helposti ja voi johtaa hallitsemattomaan verenvuotoon. Repeämä johtaa tyypillisesti äidin ja lapsen kuolemaan. Suurien vaarojen vuoksi vatsaontelossa kasvaneet lapset ovat lääketieteellisiä harvinaisuuksia.

Jos lapsi sijoitettaisiin lääketieteen avustuksella miehen vatsaonteloon, olisi mahdollista että raskaus onnistuisi ja mies synnyttäisi terveen lapsen maailmaan.

Riskit ovat kuitenkin niin valtavat, että raskaana oleminen ja synnytys kannattaa jättää ainakin vielä tässä vaiheessa naisille. Menetelmien kehittyessä mies saattaa tulevaisuudessa päästä valitsemaan raskauden myös itselleen.

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: Crestock

Lue myös:

Jos miehet synnyttäisivät

Voiko mies imettää?

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliToinen tiukkis, toinen pehmo? Kasvatustyylit törmäyskurssilla
Seuraava artikkeliTiikeriäidin lasten on pakko menestyä
JAA