Ovatko sinusta abstraktit söherrykset samannäköisiä kuin taaperosi maalaukset? Taiteen asiantuntijatkaan eivät aina pysty erottelemaan oikeaa taidetta taaperotaiteesta. Käy tekemässä testi ja kokeile, pystytkö itse erottelemaan taaperotaiteen suurien mestarien taiteesta.

Viimeksi päivitetty 24.10.2013

Nykyään taiteeksi voidaan luokitella mitä tahansa. Esimerkiksi englantilainen taiteilija Mark McGowan jätti gallerian lavuaarin valumaan vettä kuukaudeksi. Tämä oli hänen mukaansa taideteos.

Pidämme jotakin taiteena, kunhan se sijaitsee esimerkiksi taidemuseossa tai galleriassa. Jos riisumme sädekehän teoksilta, mitä jää jäljelle? Eikö taaperokin osaa jättää kylppärissä hanan valumaan? 

Lue myös: Muodin mestari kaksivuotiaana 

Asiantuntijat menivät halpaan

Kun ABC-televisiokanava pyysi amatöörejä pisteyttämään taaperotaidetta ja abstraktin taiteen mestareiden klassikkoteoksia, kahden 4-vuotiaan tytön tekemä taideteos sai korkeimmat pisteet.

Myös taiteen asiantuntijat sotkivat taaperotaiteen oikeaan taiteeseen.

”Teoksessa käytetään kyvykkäästi abstraktia ekspressionismia, jonka tekivät alun perin kuuluisaksi Willem de Kooning, Jackson Pollock ja muut. Se jäljittelee tätä tyyliä ja on selvästi hienoa taidetta”, ABC:n haastattelema taiteilija Victor Acevedo ylisti taaperon tekemää teosta.

Lue myös: Tällainen on kaksivuotias 

Mestaritko pelkkää roskaa?

Taidehistorioitsija Samatha Hoover analysoi kuuluisaa ”A Tree in Naples” -teosta, jota monet pitivät testissä taaperoiden tekemänä söherryksenä. Teos on abstraktin ekspressionismin edelläkävijän Willem de Kooningin luomus.

”Jos katsot oikein läheltä, voit sanoa ruskean kohdan olevan puunkuori. Voit ehkä sanoa sinisen olevan taivasta. Ehkä asia on näin tai sitten ei ole. Katsoja tuo itse teokseen ne tunteet, joita se herättää”, Hoover kertoo.

Lue myös: Lapsuus on lokeroimaton ihmemaa 

Kokeile itse!

Buzzfeed on tehnyt tuoreen version testistä. Käy siis tarkastamassa, pystytkö erottelemaan taiteilijoiden kuuluisat luomukset taaperotaiteesta. Testi avautuu tästä.

Lähde: ABC
Kuva: angiebro / Deviant Art

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliValoa Halloweeniin
Seuraava artikkeliKotiäidit kohtaavat vihapuhetta: ”Kuin rasismia”
JAA