Lapselle lukeminen on hyvä päätös, joka ei vaadi suuria uhrauksia tai tahdonvoimaa. Lukuhetkien ei tarvitse venyä tuntien pituisiksi, vartti päivässä riittää.

Viimeksi päivitetty 29.3.2019

Kaikki tuntevat ainakin yhden sarja-aloittajan. Sen, joka aloittaa laihdutuskuurin joka maanantai, kuntosalijäsenyyden joka tammikuu ja säästökuurin aina syyskuussa. Suurieleisiä aloituksia seuraa aina väistämätön repsahdus, hiljaisuus ja sitten taas… uusi aloitus.

Lapselle lukeminen on hyvä päätös, joka ei vaadi suuria uhrauksia tai tahdonvoimaa. Lukuhetkien ei tarvitse venyä tuntien pituisiksi, vartti päivässä riittää. Pidä tämä mielessä ja kirjaa kalenteriin lukemiseen käytetyt minuutit – saatat huomata, että useimpien iltojen vartti venähtää helposti puolituntiseksi. Läheisyys on niin ihanaa.

Miksi juuri iltasadussa on taikaa? Iltahetken läheisyys, turva ja kiireettömyys antavat lapselle mahdollisuuden rauhoittua unille. Iltasatua ei muuten kannata lukea ruudulta, sillä valaistu ruutu saattaa piristää lasta ja siirtää unen tuloa myöhemmäksi. Kokeile myös himmennettyä lukulamppua kodikkaan tunnelman luomiseksi.

Vartin lukuhetki sängyn laidalla ei vaadi sinulta paljoa. Oletko koskaan katunut iltasadun lukemista? Tai treenejä? Et tietenkään. Mutta oletko koskaan katunut iltamyöhälle venynyttä Netflix-maratonia tai Facebookissa jumittamista? Hmm.

Iltasatuhetket kantavat hedelmää. Kouluikään mennessä lapsesi sanavarasto voi olla jopa kolminkertainen verrattuna niihin lapsiin, joille ei ole luettu. Jos päivittäinen lukeminen ei onnistu, yritä lukea edes useimpina päivinä. Teet ihmeitä lapsesi hyvinvoinnille ja kehitykselle.

Kiitos, että luet lapsellesi.

Kokeile sinäkin Vaukirjaa! Ensimmäisen kirjapaketin saat veloituksetta, eikä jäsenyyteen liity sitoumuksia. Katso täältä Vaukirjan alle 1-vuotiaille tarkoitettu tervetuliaispaketti. 

Mitä mieltä olet artikkelista?