On lauantai-ilta, ja olet saanut väsyneen lapsesi hyvissä ajoin nukkumaan. Kello on hieman yli kymmenen, kun yhtäkkiä lastenhuoneesta alkaa kuulua itkua. Menet katsomaan, mikä on hätänä. Lapsi on tulikuuma ja hänen kasvoilleen ja kaulalleen on ilmestynyt punertavaa ihottumaa. Onkohan tämä tulirokkoa? Huoli valtaa mielesi. Väsynyt, kuumeinen lapsi täytyy pukea toppavaatteisiin ja kuljettaa keskellä yötä päivystykseen – vai täytyykö?

Viimeksi päivitetty 21.3.2019

OmaMehiläisen Digiklinikalla lääkärit ja hoitajat auttavat perheitä ympäri vuorokauden ilman ajanvarausta. Äkillisen sairauden yllättäessä saat nopeasti apua puhelimeen ladattavan OmaMehiläinen-sovelluksen avulla. Palvelua voi käyttää myös selaimessa. Lääkärikäynti hoituu vaivattomasti viestejä ja kuvia lähettämällä kotisohvalta, bussista, mökiltä ja jopa lomamatkalta.

Sinulle vastataan viimeistään tunnissa, mutta usein nopeamminkin. Saat ilmoituksen aina, kun palveluun on tullut uusia viestejä tai vaikkapa tutkimustuloksia. Jos et ole varma, pitääkö lapsen kanssa lähteä lääkäriin, voit ensin kysyä Digiklinikan lääkärin mielipidettä.

Lääkäri voi kirjoittaa diagnosoituun vaivaan sähköisen reseptin, jonka voi noutaa apteekista ilman lääkärikäyntiä. Myös reseptien uusinnat hoituvat Digiklinikan kautta nopeasti.

Lapsesi vaiva saattaa hoitua täysin etänä, ja jos lääkäri ohjaa hänet eteenpäin vastaanotolle, Digiklinikan käyttö ei siinä tapauksessa maksa mitään. Palvelun kautta saat myös kotihoito-ohjeet.

Digiklinikka tuo lääkärikäynnit tähän päivään

Digiklinikan käyttö on erittäin helppoa ja nopeaa. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi OmaMehiläiseen tarvitset pankkitunnukset sekä maksu- ja KELA-kortin tiedot. Voit kirjautua palveluun sekä mobiilisovelluksella että selaimella.

Palvelusta löytyvät muun muassa käyntihistoria, tiedot lastasi hoitaneista lääkäreistä, reseptit, laboratoriotulokset sekä magneetti- ja röntgenkuvat. Pääset varaamaan sen kautta myös vastaanotto- ja soittoaikoja.

Omat ja omaan profiiliin liitettyjen perheenjäsenten terveystiedot säilyvät OmaMehiläisessä hallitusti ja turvallisesti ja ne kulkevat aina mukana. Puhelimeen ladattavassa OmaMehiläinen-sovelluksessa pääset lisäksi tutustumaan Mehiläisen Asiakasetuohjelmaan, vastaamaan työterveyskyselyihin, ja saat puhelimeesi muistutuksen ajanvarauksestasi.

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen mobiilisovellus on käytössäsi heti kun sitä tarvitset, ilman hankalia pankkitunnuksia. Tunnistus tapahtuu sormenjälkitunnisteella, omalla PIN-koodilla tai kasvojen tunnistuksella.

Lue lisää Digiklinikasta täältä.

Lataa OmaMehiläinen-sovellus iPhone-puhelimeen täältä.

Lataa OmaMehiläinen-sovellus Android-puhelimeen täältä.

Mitä mieltä olet artikkelista?