Vauvan hyvä uni on korvaamatonta. Hyvä uni tukee vauvan kehitystä ja oppimista. Lisäksi rauhalliset ja luotettavat unihetket auttavat koko vauvaperhettä jaksamaan ja nauttimaan vauva-arjesta parhaalla mahdollisella tavalla. Vauvan hyvää unta voi tukea heti alusta alkaen. Suomalainen uni-innovaatio auttaa vauvoja nukkumaan alusta alkaen.

Viimeksi päivitetty 2.7.2019

Parhaat keksinnöt syntyvät aidosta tarpeesta, LullaMe Solina syntyi kirjaimellisesti huutavasta tarpeesta. Helsinkiläinen Hanna Sissala huomasi esikoisensa kanssa, että vauva-arki toi mukanaan paljon uutta opittavaa. Uusien askareiden lisäksi, haasteensa arkeen toi myös pienokaisen univaikeudet. Kuten lukemattomat muut vauvat, myös Hannan esikoinen tuudittui uneen ainoastaan  liikkeeseen.

Lukuisien nukuttamiseen käytettyjen tuntien jälkeen, Hanna ryhtyi etsimään tuotetta, joka auttaisi sekä vanhempia että vauvaa nukkumaan paremmin. Koska valmista ratkaisua ei löytynyt ja Hanna oli huomannut muiden vanhempien kaipaavan vastaavaa ratkaisua, Hanna ryhtyi kehittämään tuotteen, jonka avulla hän ja miljoonat muut perheet voisivat nauttia vauva-arjesta hyvin levänneinä. Näin syntyi LullaMe Solina, joka sittemmin nimettiin Hannan esikoisen mukaan. Tutustu Hannan yritykseen tästä.

LullaMe Solina on vauvan pinnasänkyyn asetettava itsestään tuudittava ja hengittävä vauvanpatja, joka auttaa lasta nukahtamaan itsenäisesti omassa sängyssään. Patjan ylös-alas -liike mukailee vauvan kohdussa kokemaa liikettä, rauhoittaen pienokaisen lempeästi uneen. Patjan tuuditukselle on valittavana viisi eri voimakkuutta, minkä avulla vauvoille ja heidän vaihteleville mielentiloille voidaan löytää juuri oikea rauhoittava rytmi. LullaMe Solinan testiryhmässä olleet vauvat rauhoittuivat patjalla aiempaa nopeammin ja jopa 85% vauvoista nukahtivat patjalla itsenäisesti.

Maailman tärkeimmille ihmisille

LullaMe Solina on syntynyt yhteistyössä useiden eri alojen ammattilaisten, mutta erityisesti vanhempien ja vauvojen kanssa. Toimitusjohtaja Hanna Sissala halusi kerätä ympärilleen motivoituneen tiimin, jonka kaikki jäsenet halusivat auttaa vauvaperheitä nukkumaan paremmin. ”Yrityksessämme on mukana myös useita pienten lasten vanhempia, joten tiedämme myös omasta kokemuksestamme, miten tärkeää hyvä uni on vauvaperheelle.” Hanna Sissala kertoo. Tutustu patjaan tästä.

Koska LullaMe patjalla nukkuvat pienet, maailman tärkeimmät ihmiset, mikään ei ole ollut tuotekehityksessä tärkeämpää kuin turvallisuus. Turvallisuuden priorisointi onkin synnyttänyt tuotteeseen ominaisuuksia, jotka lisäävät lapsen turvallisuutta perinteiseen patjaan verrattuna. Lähes kaikilla vanhemmilla on esimerkiksi huoli siitä, pysyykö vauvan hengitys esteettömänä unien aikana. LullaMe patjalla vauva makaa ohuella verkkokankaalla, ja ilma pääsee kulkemaan vaikka vauva vahingossa kääntyisi vatsalleen uniensa aikana.

Panoksena enemmän kuin uni

Vauvan nukkuessa hyvin, koko perhe saa levätä ja vauva-arki voi täyttyä ilosta ja naurusta. Vaikka LullaMe Solina auttaa ensisijaisesti vauvaa nukkumaan hyvin, vaikuttaa se positiivisesti myös koko perheen hyvinvointiin. Vanhemman oma hetki päiväunien aikana tai illalla on usein tervetullut ja kaivattu hetki vauhdikkaaseen arkeen. Hyvinvoivat vanhemmat ovat myös tärkeä osa vauvan kehitystä, sillä vanhempien jaksaminen heijastuu positiivisesti mm. vauvan kanssa käytävään vuorovaikutukseen.

Käyttäjiltä saadut palautteet kertovat onnellista tarinaa.

”Usein palautteita lukiessa saan itsekin liikuttua, kun perheet ovat saaneet apua tuotteestamme. Silloin tiedän, että olemme luoneet jotain, jolla on oikeasti merkitystä tässä maailmassa” Hanna Sissala kertoo hymyillen.

Hanna sai myös itse kokea LullaMe:n ensimmäisten versioiden toimivuuden toisen lapsensa kanssa:

”Olen onnellinen, että saimme nauttia rauhallisesta vauva-arjesta kuopuksemme kanssa, en olisi halunnut jäädä ilman tätä kokemusta.” Hanna Sissala toteaa.

Lue lisää itsestään tuudittavasta LullaMe Solina patjasta täältä

LullaMe Solina on suomalainen innovaatio, jonka avulla teet tavallisesta pinnasängystä heijaavan kehdon. Itsestään tuudittava ja hengittävän patja asennetaan omaan pinnasänkyyn. Riittävän uni tukee lapsen kehitystä ja uusien asioiden oppimista. #lullame #forhappierfamilies

Mitä mieltä olet artikkelista?