Elokuussa napero meni tarhaan. Flunssat, vatsataudit, rokot ja pitkittyneet yskät alkoivat. Summaten olimme siis vuoden ajan sairaana tai tulossa sairaaksi, kuka milloinkin.

Viimeksi päivitetty 28.4.2021

Keskospoikamme ensimmäinen vuosi sujui puolikaranteenissa. Lääkärit varoittivat väkijoukoista ja käsidesiä tuli rahdattua apteekista litrakaupalla. Vieraat ohjasimme ensin vessaan hankaamaan kätensä verille.

Emmekä olleet kipeitä. Ensimmäisen vuoden päätteeksi pörräsimme pari-kolme kuukautta ympäri Eurooppaa. Moni piti meitä hulluina, mutta pikkupiltti hihkui innosta kaiken uuden edessä ja osasi ottaa tarpeen tullen rennosti.

Elokuussa alkoi tarha – ja siitä se kierre sitten lähti

Elokuussa napero meni tarhaan. Flunssat, vatsataudit, rokot ja pitkittyneet yskät alkoivat. Summaten olimme siis vuoden ajan sairaana tai tulossa sairaaksi, kuka milloinkin. Vauvavakuutuksen avulla pääsimme heti erikoislääkärille, oli kyseessä sitten flunssa tai hengitysvaikeudet. Koneellisessa lääkesumutinhoidossakin kävimme yksityisellä, kun kotona annettava Ventoline tai Flixotide ei riittänyt keuhkojen avaamiseen.

Paluu osastolle teki tiukkaa. Syketaajuuden ja saturaatioarvojen seuraaminen sekä jatkuvat verikokeet kirvelivät, mutta kuuluivat asiaan. Olisin kyllä mieluummin ollut pihalla leikkimässä. Mutta olin sairaalassa rakastamassa lastani.

Onneksi on suomalainen terveydenhoito, sekä julkinen että yksityinen. Ja vauvavakuutus, joka tuli otettua. Keskoselle kun ei syntymän jälkeen taida saada minkään valtakunnan vakuutusta.

Ensimmäinen tarhavuosi kuluu sairastellessa monessa muussakin perheessä. Mitä hurja vuosi opetti? Lue keskosen isän fiksut vinkit muille vanhemmille.

Ifin vauvavakuutus korvaa myös keskosen hoitoa, kun vakuutuksen ottaa jo raskausaikana.

Mitä mieltä olet artikkelista?