Kuinka odottaja selviää pikkujoulukaudesta? Jaksaako raskaana bilettää? Kuinka pitää raskaus salassa alkoholin ympärillä pyörivissä pikkujouluissa? Juuri plussanneet odottajat kertovat Vau.fi:n foorumilla, millaista pikkujouluissa on, kun raskaus on juuri alkanut. 

Jos haluat esittää juovasi muiden tahtiin, seuralaisen kohtalo on kärsiä krapula kahden edestä

”Juuri eilen tuli juhlittua miehen kanssa pikkujouluissa. Tuli juotua glögiä ja maistettua alkoholitonta olutta (yöks). Tanssittua hullun lailla ja mentiin vielä kännikebabille porukan kanssa. Miesparka joutui juomaan munkin shotit ja nyt sillä on hirveä krapula!” Rouva L kertoo pikkujoulutunnelmia.

Rouva L haluaa pitää raskauden toistaiseksi salassa, ja uskoo, ettei ainakaan vielä ole paljastunut.

”Vasta kebabin jälkeen porukka tajusi, että me ollaan liikkeellä omalla autolla ja kysy, että kuka muka on riittävän selvä kuskiksi. Mä sanoin olevani kuski, ja se kyllä hiljensi porukan, koska oon tunnetusti ollut melkoinen bile-eläin”, hän kertoo.

Miesparka joutui juomaan munkin shotit, ja nyt sillä on hirveä krapula!

”En tiedä uskoiko kukaan meidän selityksiä siitä, miksei tultu taksilla… Mutta toisaalta, olivat myös niin kännissä, että tuskin tänään enää muistavat”, hän pohtii.

”Ihmeen hyvin sitä jaksoi tappiin asti”, Rouva L toteaa. ”Toivottavasti pystyy vielä jatkossakin hämäämään ihmisiä, kun en asiasta vielä näin aikaisessa vaiheessa haluaisi puhua”, hän toivoo.

Jos et kanna kädessäsi drinkkiä, varaudu uteluihin"Olen useasti juhlinut mieheni ystävien kanssa ilman alkoholia, ja meiltä on monet kerrat kysytty, olemmeko raskaana. Tämä kun luonnollisesti on suomalaisen ainoa syy olla juomatta", Eloinen17 kertoo.


"Suomalaiset yleensä kysyvät, että 'miksi et juo, mutta jatkuva ryypiskely ei aiheuta kysymyksiä, mikä on outoa", myös fermin pohtii.


"Mä oon usein perustellut juomattamuutta seuraavan päivän salitreeneillä yms. Ja totta se on silloin ollutkin", Eloinen17 vinkkaakin.


ILa puolestaan kertoo, että lasin malli voi huijata kanssajuhlijoita. Hän joi alkoholittomia virvokkeita risteilyn ajan grogi-lasista, eikä herättänyt huomiota.


Pikkujoulukaudesta selviää myös skippaamalla kekkerit ja lepäämällä antaumuksella, juhliahan aina tulee


Selittelyiltä ja piilottelulta välttyy, jos jättää juhlat suosiolla väliin. Alia on päättänyt jättää pikkujoulut tältä vuodelta kokonaan välistä. "En viitsi selitellä enkä katsella toisten kännäämistä", hän perustelee.Myös alkuraskauden väsymys voi kaataa juhlasuunnitelmat, ja silloin parasta onkin levätä.


"Töissä kävin pikkujouluissa syömässä, mutta lähdin ruokailun jälkeen kotiin, kun alkoi väsyttämään. Kellohan oli jo kuitenkin yhdeksän", fermin kertookin huvittuneena.


"Mulle toi [juhliminen] kuulostaa piinalta, tämän uuden väsymyksen kanssa on jo niin ihanaa olla sängyssä klo 21 kirjan kanssa. Eilen oli jo haastetta pysyä hereillä ja katsoa Saara Aallon esityksiä", Eloinen17 puolestaan toteaa.


Lue lisää pikkujoulu-keskustelusta >>


Onko sinulla laskettu aika elokuussa 2017? Tapaa kanssasi samaan aikaan odottavia äitejä: Laskettu aika elokuussa 2017


Mitä mieltä olet artikkelista?