Lapset antavat vanhemmilleen paljon aihetta ylpeyden tunteisiin, mutta useammin valitamme lastemme rasittavista piirteistä kuin hehkutamme heidän ihanuuttaan. Foorumiäidit heittävät suomalaisen vaatimattomuuden jorpakkoon ja kertovat, mistä ovat lapsissaan ylpeitä.

Viimeksi päivitetty 21.12.2018

Kukapa vanhempi ei tietäisi sitä rinnassa paisuvaa lämmintä tunnetta, jonka ylpeys omasta lapsesta saa aikaan. Lapsestaan voi olla ylpeä niin monin tavoin: hänen taidoistaan ja tiedoistaan, kasvustaan ja kehitysvaiheistaan – tai ihan vain hänen hurmaavasta olemuksestaan. Vargynjan tuntema ylpeys liittyy aran lapsen rohkaistumiseen:

”Tällä äitillä tuli kyyneleet silmiin ylpeydestä eilen lapsen päiväkodin joulujuhlassa. Meidän vieraita ujosteleva poika, joka oli vielä syksyllä päiväkotiin mennessä arka esiintyi siellä niin reippaana ja rohkeana.”

Rauhallisesti verikokeissa

Myös nimimerkki elaffy tuntee ylpeyttä lapsensa reippaudesta, joka ilmenee muun muassa rauhallisena suhtautumisena verinäytteen ottoon:

”Tänään verikokeissa lapsi innoissaan selitti vain hoitajalle joululahjatoiveitaan, kun hoitaja otti verinäytettä. 🙂 On kyllä otettu paljon näytteitä, mutta minusta on uskomatonta, miten rauhallisesti tuo 3v asian ottaa.”

Pikkusisaruksen paimennusta

Lapsesta on helppo olla ylpeä kun näkee tämän ottavan muut ihmiset huomioon ja olevan avuksi toisille. Tämän tietää nimimerkki Äippä x6:

”Olen kovin ylpeä lapsosista siinä että miten mahtavasti ottaavat kanssa ihmiset huomioon! Esikoisesta eritoten kun mulle tehtiin steri ja luonnollisesti haavan paranemisvaihe tehnyt kipiää enkä ole niin nopsaan ennättänyt ton meidän 1,5v perään (kova tekemään ilkeyttä) niin tämä meidän esikoinen on ottanut paimentajan roolin hoitaakseen! Ja auttanut muutenkin äitiä todella paljon.”

Pikkutaaperon uudet oivallukset

Aivan pienten lasten kohdalla vanhempien tuntema ylpeys liittyy yleensä lapsen kehitykseen ja uusiin taitoihin. Nimimerkki KaarinaHa on ylpeä taaperonsa uusista oivalluksista:

”Viimeisimpänä oli se, kun tämä 1v3kk on selvästi oppinut yhdistämään erilaisia asioita keskenään. On hoksannut, että hattuja voi olla erilaisia, ja että hattu laitetaan päähän. Osoittaa siis omaa päätään, kun näkee esim. hatun kuvan jossain, ja alkaa etsiä hattua, jonka voisi laittaa päähän.”

Mistä sinä olet lapsissasi ylpeä? Kerro se foorumilla: Mistä olet viimeksi ollut ylpeä lapsessasi?

Mitä mieltä olet artikkelista?