adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

odotus

Kuinka pitkälle raskautta voi makoilla vatsallaan?

Selällään nukkuminen voi varsinkin loppuraskaudessa tuntua epämukavalta.

Selällään nukkuminen voi varsinkin loppuraskaudessa tuntua epämukavalta. iStock

Vatsallaan nukkumista raskausaikana ei kielletä, mutta mahdottomaksi se jossain vaiheessa useimmiten käy kasvavan vatsan takia. Kuinka pitkälle raskautta sitten voi makoilla vatsallaan? Vastauksia on yhtä paljon kuin odottajiakin! Tässä Vau.fi:n foorumilla kirjoittavien odottajien kokemuksia.

Nimimerkillä Lavinia kirjoittava odottaja kertoo toisen raskauskolmanneksensa alkaessa, että vatsalla maatessaan tulee jo hieman epämukava olo. Hän miettiikin, ahdistaako asento vauvaa.

"Yleensä luen kirjaa, lehtiä ja puhelinta just tässä asennossa, joten en turhan aikaisin vain varmuuden vuoksi haluaisi vaihtaa asentoa, koska muissa lukemisasennoissa menee niskat kipeiksi tai kädet puutuvat", Lavinia kertoo.

"Voi kuulostaa ihan pikkuongelmalta, ja kyllähän tämä tavallaan onkin. Mutta kun luen tosi paljon, niin se asento vaikuttaa arkeen aika paljon", hän pohtii.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Mahallaan voi makoilla ainakin raskausviikoille 5... ja 24!

"Kyllä mulla kohtu pömpöttää jo nyt niin paljon, että tuntuu ikävälle olla mahallaan. Ja nyt viikkoja on 13+5. Todella pehmeällä alustalla pystyy hetken olemaan, mutta rupeaa tuntumaan pahalta", nimimerkki OutoMamma kirjoittaa.

"Mulla on vasta rv 4+6, ja tuntuu ikävältä jo nyt maata mahallaan", piia.p88 puolestaan kertoo.

Moni kertookin, että vatsallaan makoilu alkoi tuntua epämukavalta jo hyvin aikaisessa vaiheessa raskautta. Yhtä moni kuitenkin kertoo, että vatsallaan oleilu on sujunut mukavasti jopa yli raskauden puolivälin!

"Tänää 23+0, ja edelleen mahallaan tuntuu hyvältä olla ja nukun niin joka yö", Gagezzz toteaa ja lisää: "Kauhulla odotan koska pitäis koittaa nukkua muussa asennossa."

Seuraa omaa oloa

"Onko siitä muuten todettu jotain haittaa vauvalle, että nukkuu mahallaan pitkälle raskauteen, jos oma keho ei käske vaihtaa asentoa?" Gagezzz kysyy.

Odottajat kertovat, että neuvolassa on kehotettu kuuntelemaan omaa oloa nukkumisasennon suhteen. Keho kyllä kertoo, jos vatsallaan oleminen ei enää sovi. Tai sitten vauva kertoo:

"Mä makaan hetkellisesti vielä vatsallaan, mutta aika pian vauva ilmoittaa potkuilla, että äiti hei käänny. Eiköhän mun vatsallaan olemiset oo nyt oltu", Leipälapio nauraa.

Selällään nukkuminen voi olla epämukavaa
 

Jännittävää kyllä, mutta itse asiassa selällään ja oikealla kyljellä nukkuminen raskausaikana voi tuntua epämiellyttävältä, sillä tällöin kohtu voi painaa tärkeitä laskimoita ja estää veren kiertämistä. Tästä syystä odottajia kehotetaan varsinkin loppuraskaudesta nukkumaan mieluiten vasemmalla kyljellään. Yleensä äiti itse muuttaa kyllä asentoa, kun olo käy tukalaksi.Päivitetty 17.01.2017
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun