adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Positiivisia ajatuksia, keskenmenosta huolimatta

 Shutterstock

Keskenmeno on aina rankka ja surullinen kokemus. Surusta voi kuitenkin selvitä ja vaikeat kokemukset kääntää voimavaraksi, kuten nämä kaksi tarinaa kertovat. "Saimme uutta potkua tasapaksuun arkeemme – mitään ei saisi pitää itsestäänselvyytenä", Vau.fi:n foorumilla kerrotaan.

"Mitään ei saisi pitää itsestäänselvyytenä"

Nimimerkillä Ansaki kirjoittava äiti ei ollut varsinaisesti tullut edes miettineeksi enää uutta perheenlisäystä. Mänen perheeseensä kuuluu jo 15- ja 16-vuotiaat lapset, ja arki rullasi eteenpäin omalla painollaan. 

"Nyt ajatellen ehkä liiankin omalla painollaan, tasapaksustikin", Ansaki pohtii.

Vatsakivut veivät Ansakin lääkäriin, jossa todettiinkin, että hän oli raskaana. Ajatus mullisti koko elämän. Aluksi vauvauutiset saivat Ansakin kauhun valtaan, mutta tunne vaihtui nopeasti positiiviseksi ja perhe iloitsi raskaudesta.

"Sitten varhaisultrassa 6+ viikolla pieni sydän löi hurjasti! Olimme onnemme kukkuloilla. Tervetuloa pikkuinen tähän maailmaan", hän muistelee silloisia ajatuksia.

"Viikolla 10 ultrassa koko homma romahti, sydän ei lyönyt, kehitys loppunut viikolle 7", Ansaki kertoo.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Nyt kaikki tämä on ohi, ja Ansaki miettii, mitä positiivista kokemuksessa on.

"Elämä jatkuu kuitenkin, tasapaksuun arkeemme saimme uutta potkua, mitään ei saisi pitää itsestäänselvyytenä!" hän listaa. Ansakille positiivista oli myös huomata, että perhe haluaa oikeasti vielä uuden jäsenen.

"Ja sehän taas tietää sitä, että läheisyys lisääntyy, hellät hetket lisääntyy ja petivaatteet saa tomutuksen..."

"Miehen ja hänen lapsensa suhde on ollut parempi kuin koskaan"

Ehkä näitä vastoinkäymisiä ja menetyksiä tarvittiin, jotta kasvaisimme paremmiksi vanhemmiksi ja osaisimme arvostaa ja olla onnellisia siitä, mitä meillä on.

KevätTähti on kokenut kolme menetystä. Keskenmenoihin liittyy kuitenkin yksi puoli, jota KevätTähti pitää erittäin positiivisena.

"Miehen ja hänen ensimmäisen lapsen suhde on tämän koettelemuksen aikana ollut parempi kuin koskaan", hän kertoo.

"Lopulta nyt tämä meidän yritys ja toivo yhteisestä vauvasta ja siihen liittyvät vastoinkäymiset ovat tainneet jotenkin avata miehen silmät sille, kuinka onnekas hän onkaan, kun hänellä on lapsi", KevätTähti kirjoittaa.

"En ole ikinä ennen nähnyt miehen ja lapsensa kanssakäymisessä niin paljon iloa, hymyä, naurua, leikkiä ja onnea kuin tämän viimeisen puolen vuoden aikana. Myös miehen vauvakuume on selvästi kasvanut ja pelko ja epävarmuus hälventynyt."

KevätTähti on itse yrittänyt ajatella niin, että ehkä keskenmeinoillakin on ollut tarkoituksensa.

"Olen itse yrittänyt repiä tästä sitä positiivisuutta, että ehkä näin on parempi. Ehkä näitä vastoinkäymisiä ja menetyksiä tarvittiin, jotta kasvaisimme paremmiksi vanhemmiksi ja osaisimme arvostaa ja olla onnellisia siitä, mitä meillä on. Ja jos tai kun joskus saamme sen oman yhteisen vauvan, osaamme olla myös vauvasta juuri niin kiitollisia ja onnellisia kuin vauva vanhemmiltaan ansaitsee."

Lue kaikki kokemukset ja osallistu keskusteluun: Positiivisia ajatuksia... Vaikeetahan se välillä onPäivitetty 22.12.2015
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORDPäätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun