Olet täällä: Raskaus > Terveys

Terveys


Elämäntavat

Yhdeksän kuukauden ajan kehosi on koti uudelle kasvavalle elämälle. Millaisia elämäntapamuutoksia raskausaika vaatii? Millainen on hyvä odottajan ruokavalio? Liikunta on raskausaikanakin hyvästä, mutta millainen liikunta?

Lue lisää

Vaivat ja komplikaatiot

Monet raskausajan vaivat ovat vaarattomia, vaikkakin usein harmittavia. Joskus raskaus ei kuitenkaan suju toiveiden ja suunnitelmien mukaan.

Lue lisää

Raskauden vaiheita ja seurantaa

Odottaja näkee ja tuntee monet raskausajan muutokset kehossaan itse. Lähipiiri voi todistaa ainakin kasvavaa vatsaa. Myös neuvolassa raskautta ja sikiön kehitystä seurataan säännöllisesti.

Lue lisää

Keskenmeno

Moni pitää iloiset vauvauutiset visusti omana tietonaan ensimmäiset kolme raskauskuukautta. Syykin tähän on selvä: Valtaosa keskenmenoista tapahtuu ensimmäisten 12 raskausviikon aikana. Keskenmenon syy ei läheskään aina selviä.

Lue lisää

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.