adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Tutkija: ”Mies on heikompi sukupuoli”

Kuva: Shutterstock

Kuva: Shutterstock 

Pojat ja miehet viettävät riskialttiimpaa elämää kuin tytöt. Mutta myös pojan odottaminen ja synnyttäminen on hankalampaa kuin tyttölapsen, tutkijat kertovat.

”Raskaudet, joissa odotetaan poikalasta, ovat usein hankalampia. Sikiöpussi repeytyy useammin ja ennenaikainen syntymä on todennäköisempi kuin tyttölasta odotettaessa. Täysiaikaisissa raskauksissa poikasikiö kasvaa tyttösikiötä todennäköisemmin liian suureksi, minkä vuoksi saatetaan joutua turvautumaan sektioon”, professori Marek Glezerman Tel Avivin yliopistosta kertoo.

Glezerman kollegoineen on käynyt läpi tutkimukseensa kaikkiaan 66 000 synnytystä.

Lue myös: Vesisynnytys rauhoittaa äitiä

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Riskejä kohdusta hautaan  

Poikalapsen odotusta ei Glezermanin mukaan pidä kuitenkaan noin vain luokitella riskialttiimmaksi kuin tytön odotusta: Sukupuoli on raskauden ja synnytyksen riskejä arvioitaessa vain yksi tekijä monen joukossa. 

“Mutta yleensä ottaen pojan elämä on haavoittuvampaa kohdussa ja sen ulkopuolella läpi koko elämän. Miehet kuolevat naisia nuorempina, he ovat alttiimpia erilaisille tulehduksille ja he kestävät sairauksia naisia heikommin. Lyhyesti sanottuna miehet ovat heikompi sukupuoli”, sanoo Glezerman, jonka lääketieteellisenä erityisalana ovat sukupuolten ominaisuuksien vaikutukset ihmisen terveyteen. 

Lue myös: Tytöt poikia parempia? 

Testosteroni ajaa vaaratilanteisiin

Pojat altistuvat vaaratilanteille tyttöjä herkemmin myös käyttäytymisensä vuoksi. Osin poikien ja miesten vaarallisia tempauksia selittää ryhmän painostus – kyllä minäkin hyppään katolta kun kaverikin hyppäsi – ja osin testosteroni. Pelkästään pahana professori Glezerman ei tätä pidä:

”Miehistä tulee naisia todennäköisemmin sotilaita, palomiehiä ja rakentajia. He ottavat kyselemättä riskejä perheensä ja yhteiskunnan turvaamiseksi”, hän sanoo.

Lue myös: Nainen: elätä perheesi! 

Sukupuolta ei saa unohtaa lääketieteessä

Glezerman peräänkuuluttaa sukupuolen huomioon ottamista lääketieteessä paljon nykyistä enemmän.

”Miehet ja naiset ovat lähestulkoon kuin eri lajia. Lääketieteellisestä näkökulmasta sukupuolten välillä on lukuisia merkittäviä eroja eikä niputtaminen siksi tee oikeutta miehille eikä naisille.”

Lähde: Science Daily ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 3
Learn2science
Kirjoittaja Nyt Mirva oikeesti 08.03.2015
Sen enempää artikkelin johtopäätöksiin perehtymättä haluan huomauttaa yhden pointin.

"Pojat altistuvat vaaratilanteille tyttöjä herkemmin myös käyttäytymisensä vuoksi."

Jep. Miehet ottavat enemmän riskejä, ja ovat ottaneet jo todennäköisesti satoja tuhansia, ellei miljoonia vuosia. Tämä johtaa valikoivaan paineeseen, joka valitsee miehistä kestävimmät, kovimmat. Tätä samaa valikoivaa painetta ei naisiin kohdistunut. Mies siis altistuu evoluutiolle, joka tekee hänestä vahvemman, nainen ei. Miehet ovat nopeampia, voimakkaampia, kovempia kuin naiset.
Ihan yleisesti evoluutiopsykologiassa hyväksyttyjä faktoja.

"Kestävät sairauksia naisia heikommin?" Lähde tähän oli sitten naistenpäivän päähän pärähtänyt paremmuus vai onko tutkimukseen jopa linkkiä?

Aivan idioottimaista lähteä väittämään jotain niinkin ympäripyöreää kuin "miehet ovat heikompi sukupuoli". Sukupuolet ovat erilaisia, eivät parempia tai huonompia.

Nyt feministit järki käteen ja heittäkää se peniskateus järveen.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Korrektia, perin korrektia
Kirjoittaja J. Evola 28.02.2011
Artikkelissa oli hyvää se, että sukupuolierot tunnustetaan. Sen sijaan otsikoinnissa noudatettiin vain sitä yhtä ainoaa tulkintaa: jos erot tunnustetaan, niin silloin niiden korostamisessa naisen pitää olla aina se parempi, vaikka data sanoisi jollain ihmisen osa-alueella muuta. Mikähän ininä olisi syntynyt, jos otsikko olisi ollut "Nainen on heikompi sukupuoli".
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
HMMM..
Kirjoittaja Seksuaalisuus, hormoonit ja sikiö 23.02.2011
Siis totta . että' poika lapset ottavat teininä ja sen kynnyksellä leikeissään turhia riskejä.
Mutta täytyy myös muistaa että pelkästään niputtamalla näin karrikoidusti unoshtuu supuolessa esiintyvät erot ja vaihtelut.
- Kaikki tytöt ei synny tytöiksi vaan ovat poikamaisia taikka homoseksuaalisesti suuntautuneita ja samoin pojilla.

Jolloinka myös tämä yksinkertaistettu malli ei toimi kaikkiin yksilöihin.

PIKKU HUOMIO , vaan.

Tämä malli toimii vain yhteiskyunan määrittämään nor,mistoon ,johonka kaikki naiset ja miehet ja tytöt ja pojat yksinkertaisesti eivät istu ja mahdu.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun