adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

alkuraskaus

"Mies ei oikein tajua, että olen raskaana"

 iStock

Uudet odottajat ovat plussanneet! Syyskuisia vauvoja odottavat äidit kertovat nyt Vau.fi:n foorumilla, kuinka heidän kumppaninsa ovat ottaneet raskausuutiset. "Mies on lähinnä katsellut uusia taloja ja autoja meille, käytännön asioita", nimimerkki Applejack kertoo.

Laskettu aika syyskuussa 2017 -ryhmässä tuoreet odottajat kertovat, kuinka kumppanit ovat reagoineet raskausuutisiin.

"Minusta tuntuu, että meillä ei mies oikeen vieläkään tajua, että olen raskaana. On myös ehkä vähän sellainen juro tapaus, ettei kauheasti puhu tunteistaan ja ajatuksistaan, mutta jotenkin minä kaipaisin sitä nyt että puhuttaisiin", LillaE kirjoittaa.

"Koen (ainakin vielä) olevani jokseenkin yksin asian kanssa. Kyllä me tietty asiasta jonkin verran puhutaan, tai minä puhun, mutta tuntuu että hän ei oikeasti sisäistä, että täältä tulee nyt vauva", hän pohtii.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Mies: "No niin, sellaista"

Vaikka raskaus olisi erittäin toivottu, voivat raskausuutiset olla hämmentäviä, varsinkin esikoisen kohdalla.

"Meille on tulossa esikoinen ja kovin onnellisia ollaan molemmat!" Pullanmurunen hehkuttaa.

"Meillä mies myös kuumeillut syksyn mittaan vähintään yhtä paljon kuin mäkin. Mulla oli joulun aikaan etiäinen plussasta ja testasin aika aikaisin, jolloin tuli haamu. Mies ei sitä vielä uskonut, mutta Uudenvuoden aattona vahvempi plussa vakuutti jo."

"Mies totesi vain tyynesti, että 'no niin, sellaista'. Jälkeenpäin kyselin fiiliksiä, ja kertoi kyllä olevansa innoissaan. Haluaa myös tulla jo ekaan neuvolaan mukaan", Pullanmurunen kertoo.

"Nyt toisessa raskaudessa mies on enemmän kartalla"

"Mies tuntuu nyt (toisessa raskaudessa) olevan enemmän kartalla, mitä tulemaan pitää ja on välillä selvästi innoissaan. Alkuun toki kuulosti melko huolestuneelta, kun tietysti moni asia tulee muuttumaan", Elaffy kertoo.

"Tytöistä tuntui, että mies ymmärsi minun olleen raskaana, kun tytöt täyttivät 9 kk... Syttyi asialle siis todella hitaasti!" hän paljastaa.

Kuinka sinun kumppanisi on reagoinut raskausuutisiin?

Lue lisää ja osallistu keskusteluun: Kumppanin reagoiminen raskausuutisiin?

Oletko jo löytänyt oman lasketun ajan ryhmäsi? Tapaa kanssasi samaan aikaan odottavia äitejä: Lasketun ajan ryhmätPäivitetty 10.01.2017
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun