adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Raskaus

Vuotoa vaikka raskaana?

 Kuva: Shutterstock

Vaikka varmin merkki raskauden alkamisesta on kuukautisten pois jääminen, raskaus on voinut alkaa, vaikka vuoto näyttäisi alkavan ajallaan. Lue, mitkä syyt voivat olla alkuraskauden verenvuodon tai tiputtelun taustalla.

Alkuraskauden vuodossa ei ole kysymys varsinaisista kuukautisista, vaan kyseessä voi olla kuukautisvuotoa muistuttava vuoto, joita kutsutaan usein ”valekuukautisiksi”. Tavallista vuotoa jonkin verran niukempi vuoto on yleistä raskauden alussa: sitä esiintyy jopa joka neljännellä naisella.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Vuoto, varsinkin jos siihen liittyy alavatsakipuja ja jos se on runsasta, voi olla myös merkki varhaisesta keskenmenosta. Niukka ruskea vuoto voi puolestaan viitata kohdunulkoiseen raskauteen.

Tulehdukset emättimessä tai kohdunkaulassa saattavat aiheuttaa vähäistä vuotoa. Myös yhdynnän jälkeistä verivuotoa voi raskausaikana esiintyä, sillä odottajan emättimen limakalvo voi olla turvonnut ja hauras.

Koska vuoto voi olla merkki alkuraskauden ongelmasta, lääkäriin kannattaa ottaa yhteyttä.

Näin opastaa myös  naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tiina Hakala-Ala-Pietilä asiantuntijavastauksessaan.Lue kysymys ja vastaus.

Lähde: Terveyskirjasto

 Päivitetty 28.09.2016
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 3
rv 6+2
Kirjoittaja minttu-liisa 22.07.2013
mulla on menkat ollut 7pv myöhässä ja alkoi 14 pv mulla oli alussa tavalliset ja lopussa vaaleanpunaista ohutta verta ei ruskeaa vuotoa taidan olla sittenkin raskaana
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Veristävuotoa rv 10
Kirjoittaja Jade 08.01.2012
moikka, mulla on eilen alkanut tulee eka ruskeahkoa töhnää ja sit niukkaa tiputtelua.. sitä kesti yön yli, ja nyt tänään asia on vain pahentunut , mulla vuotaa verta ja välillä ruskeaa töhnää. Verta ei kuitenkaan tule niin paljon kuin menkkojen aikana, välistä aina alavatsa kipeä ja pelkään sekä stressaan pahinta, sillä todella haluan esikoiseni. Olen yrittänyt löytää syitä tähän, enkä edelleen ole löytänyt järkevää selitystä. Tosi olen kuullut ja lukenut palstoilta kaikennäköistä, ja en ole huomattavasti yksin tilanteessa. ENITEN kuitenkin pelottaa se että alavatsaan satuu välillä... Huomenna vasta mahdollisuus ottaa yhteyttä lääkäriin.. Onko jollain selitystä tapahtuneelle? vastaavia kokemuksia?
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
moi
Kirjoittaja marja-liisa 28.10.2011
moi mulla on menkat viikon myöhässä ja on aamu pahoin vointia ja ruokahalu kasvaa ja pisalla saa käydä tiheeseen tahtiin
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun