Samaa tahtia kun raskaus alkaa tuntua todelliselta, maailma voi muuttua yllättävän vaaralliseksi paikaksi. Mielessä saattaa myllertää erilaisia pelkoja.

Pelot liittyvät raskauden etenemiseen, vauvan hyvinvointiin, synnytykseen, pärjäämiseen lapsiperheenä, omaan rooliin ja identiteettiin, parisuhteeseen, kotikadun liikennejärjestelyihin, maapallon tilaan... Joitakin takaraivossa kummittelevia seikkoja tuleva isä ei osaa edes pistää sanoiksi.

Huolehtiminen on osaltaan vanhemmaksi kasvamista ja uuteen tilanteeseen sopeutumista, ja siten hyvin normaali reaktio. Toisaalta yhtä lailla normaalia on sekin, jos raskausaika ei herätä suurempia huolia. Ihmiset ovat erilaisia.

Joku saattaa haluta hautoa mietteitään itsekseen kaikessa rauhassa, mutta mahdollisten mörköjen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Tukea ja uusia näkökulmia voi puolison lisäksi hakea esimerkiksi ystäviltä, perheeltä tai netistä. Odottavan isänkin huolet voi ottaa puheeksi äitiysneuvolassa, ja jos terveydenhoitajan aika ja ammattitaito eivät riitä niiden käsittelyyn, apua saattaa tarvittaessa saada esimerkiksi perheneuvolasta.      

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
ILMOITUS


ILMOITUS
Lähetä kommentti
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 1
Juu.
Kirjoittaja Juu. 05.03.2016
Juu.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun