Pikkukaupungin poika halusi pukeutua hameeseen, mutta joutui pilkan kohteeksi. Pojan isä ei moista katsellut, vaan veti ylleen hameen itsekin ja lähti poikansa kanssa kaupungille humputtelemaan. Sittemmin tältä isältä, saksalaiselta feministijournalisti Nils Pickertiltä, on ilmestynyt kokonainen prinsessapojille omistettu kirja.

Viimeksi päivitetty 1.9.2022

”Joskus miehen on vain oltava roolimalli”, Nils Pickert kirjoitti taannoin saksalaisessa Emma-lehdessä.


 


Siksi hän otti tavakseen pukea hameen ylleen, jotta hänen mekkoja rakastava poikansa saisi läheisen roolimallin.

”Poikani ei saanut ystäviä kun asuimme Berliinissä. Toiset pojat yleensä kiusasivat häntä. Mietin asiaa pitkään, ja tulin siihen tulokseen, että minulla ei ole kuin yksi vaihtoehto: Aion kasvattaa poikani itsetuntoa ja pukeutua itse hameeseen”, Pickert kertoo lehden haastattelussa.

Pakahduttava pikkukaupunki

Berliinissä hameeseen pukeutuminen kävi vielä helposti, mutta kun perhe muutti vanhoilliseen pikkukaupunkiin, kasvoivat myös suvaitsemattomuudesta johtuvat ongelmat.

”Unohdin muuttostressin yhteydessä puhua poikani uudelle päiväkotiopettajalle, ettei poikani mieltymykselle saa nauraa.”

Vanhoillisen kaupungin päiväkotiopettajat eivät osanneet suhtautua pojan pukeutumiseen asiallisesti. Kiusaamisesta tuli niin suuri ongelma, ettei poika halunnut enää laittaa hametta tai mekkoa päiväkotiin.

Helmat liehuen kaupungille

Vaikka poika lopetti mekkoon pukeutumisen päiväkodissa, hän ei päässyt mieltymyksestään. Hän katsoi isäänsä suurin silmin ja aneli:

”Milloin isä pukeudut taas hameeseen?”

Niinpä isä ja poika lähtivät koettelemaan pikku kaupungin suvaitsevaisuutta helmat liehuen. Kaupungilla nainen tuijotti kaksikkoa niin tiiviisti, että hän käveli päin lyhtypylvästä.

”Olen hyvin kiitollinen naiselle, sillä hän sai poikani nauramaan. Seuraavana päivänä kaivoimme mekon hänen kaapistaan. Aluksi hän piti mekkoa vain viikonloppuisin, mutta lopulta myös päiväkodissa”, Pickert kertoo.

Valtaisa vaikutus

Pojan vointi parani. Tämä alkoi taas nauttia kynsien lakkaamisesta, ja lakkasi mielellään myös isän kynsiä.

”Kun toiset pojat kiusaavat häntä, hän sanoo heille: ette vain uskalla laittaa mekkoa päälle, kun teidän isätkään eivät uskalla. Niin hyvä hänen itsetuntonsa on tällä hetkellä”, Pickert kertoi Emma-lehdelle.

Prinsessapojat saivat lopulta kokonaisen kirjan

Pikkukaupungissa aiheutusta mekkokohusta on kulunut aikaa kymmenen vuotta.

Sittemmin feministikirjailija Nils Pickert on kirjoittanut aiheesta kokonaisen kirjan: Prinzessinnenjungs: Wie wir unsere Söhne aus der Geschlechterfalle befreien (Prinsessapojat: Kuinka vapauttaa pojat sukupuoliansasta) ilmestyi vuonna 2020.

”Pojat ansaitsevat paljon enemmän kuin he nykyisin saavat. He ansaitsevat enemmän kosketusta, myötätuntoa, lohdutusta ja yksisarviskimallusta. Heidän täytyy saada olla prinsessapoikia”, kirjan kuvauksessa sanotaan.

Kirjan otsikko on kuvaksen mukaan tarkoin harkittu.

”Jokaisessa pojassa asuu pieni prinsessa. Jokaisella pojalla on unelmia, toiveita ja ominaisuuksia, jotka moni vieläkin leimaa epämiehekkäiksi, heikoiksi, tyttömäisiksi ja vääriksi.”

Lähde: Emma

Mitä mieltä olet artikkelista?