adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Siimahännät kuriin

Miesten ehkäisypillerin on tehtävä selvää miljoonista siittiöistä.

Miesten ehkäisypillerin on tehtävä selvää miljoonista siittiöistä. 

Miesten ehkäisypilleriä on pyöritelty pitkään tutkijoiden ja lääketeollisuuden hyppysissä. Nyt tutkijat tarjoavat uusia jännittäviä vaihtoehtoa. Koska suomiurhot pääsevät tainnuttamaan omia siimahäntiään?

Hormonaalinen ehkäisypilleri miehille oli vielä viime vuosikymmenellä lyömässä itseään läpi. Lääkefirmat olivat laittaneet miljoonittain rahaa pillereiden kehitykseen. Sitten kehitystyö loppui.

Tutkijat syyttävät lääkefirmoja siitä, etteivät he uskoneet miesten ostavan pillereitä. Kyse voi olla myös tutkimustyön keskeneräisyydestä. Tutkimuksissa huomattiin, ettei pillerit tehonneet halutulla tavalla osaan valkoihoisista miehistä.

Nyt on kuitenkin kehitteillä aivan uudenlaisia ratkaisuja, jotka saattavat vihdoin tuoda miesten ehkäisypillerin markkinoille.


A-vitamiini avaimena

Tiedemiehet ovat tienneet jo sadan vuoden ajan, että A-vitamiini on yhteydessä urosten siittiötuotantoon.

Uusi miesten ehkäisypilleriksi kaavailtu aine vaikuttaa retinoidihapporeseptorien toimintaan. Näin pystytään säätelemään A-vitamiinin imeytymistä.

Yhdysvaltalaisessa Columbia-yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että lääke tekee uroshiiret steriileiksi. Lääkkeen lopettamisen jälkeen lisääntymiskyky palaa nopeasti. Lääkkeelle ei ole vielä löydetty minkäänlaisia haittavaikutuksia.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Intiassa ehkäistään polymeereilla

A-vitamiini ei ole ainoa keino laittaa siimahäntiä kuriin. Intiassa on kehitetty suoraan kiveksiin laitettava ruiske, joka tekee selvää siittiöistä 100 prosentin varmuudella.

Ruiske sisältää polymeereja, jotka vahingoittavat siittiöitä siinä määrin, etteivät ne ole enää lisääntymiskykyisiä.

Polymeeriehkäisy toimii yhden ruiskeen jälkeen 10 vuotta. Jos kuitenkin mielii saada lapsia aikaisemmin, voi ottaa toisen ruiskeen, joka neutralisoi vaikutuksen.

Myös intialaisen tekniikan maailmanlaajuinen käyttöönotto on ongelmallista. Lääketeollisuus ei tienaa rahaa kerran kymmenessä vuodessa annettavista ruiskeista.

Lääketeollisuuden kannalta päivittäin otettava ehkäisypilleri on tuottoisampi. Onkin todennäköistä, että näemme pillerin Suomen markkinoilla ennen intialaista ruisketta.

Lähteet: Science daily, Technorati, India Today, Time

Teksti: Jarkko Uro

Kuva: iStockphoto   Lue myös:

Lynkkaavat liukuvoiteet
Siittiöt sekaisin marista
Siittiöt ja foolihappoPäivitetty 03.02.2012
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun