adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Raskaaksi pelleilemällä

Ahdistunut nainen

Ahdistunut nainen 

Stressaaminen vähentää mahdollisuutta tulla raskaaksi. Israelilaisessa tutkimuksessa todistettiin, että pellen tapaaminen klinikalla nosti oleellisesti IVF-hoitojen onnistumisprosenttia.

Assaf Harofehin klinikalla toteutetussa tutkimuksessa tilastoitiin 219 IVF-hoitoja saaneiden naisten raskaaksi tuleminen. Tutkimustiedot kerättiin vuoden aikana.

Naiset jaettiin kahteen ryhmään. Toinen ryhmä pääsi nauttimaan lääketieteellisen klovnin esityksestä sen jälkeen kun hedelmöitetyt munasolut oli siirretty naisten kohtuihin. Pellen kanssa hassutelleista naisista 36 prosenttia tuli raskaaksi. Viihteen ulkopuolelle jääneessä ryhmässä raskaaksi tulemisen prosentti oli 20.

Pellen vitsit olivat kaikille naisille samanlaiset, joten vitsien laatu ei vaikuttanut tulokseen. Huumorisessio kesti 15 minuuttia.


Nauru on luonnon lääke

"Naiset jotka kärsivät hedelmättömyydestä ja käyvät läpi IVF-hoitoja ovat todella stressaantuneita", tutkimusjohtaja Shevach Friedler kertoo.

Friedler sai idean tutkimukseen luettuaan artikkelin naurun potentiaalisista fysiologisista vaikutuksista. Friedler on myös opiskellut erilaisia naurattamisen tekniikoita.

Vaikka naurun vaikutus raskaaksi tulemiseen ei ole vielä kiistattomasti todistettu, Friedler kehottaa hedelmöitysklinikoita tarttumaan haasteeseen.

"Nauru on kuitenkin vähiten riskialtis puuttumisen tapa meidän alallamme", hän huomauttaa.

Teksti: Jarkko Uro

Kuva: iStockLähde: Guardian

 

Lue myös:

Aiheuttaako ylipaino lapsettomuutta?
Lapsettoman miehen suru
Yhden siittiön tehtäväPäivitetty 01.06.2011
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun