adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Synnytys

Henna synnytti syöksynä: ”Ehdin olla 7 minuuttia sairaalassa ennen lapsen syntymää”

Kolmen lapsen äiti, Henna Rosenbom on synnyttänyt kaksi syöksyjää. Kuvassa Frans-vauva, joka syntyi syöksymällä. (Kuva: Henna Rosenbomin albumi)

Kolmen lapsen äiti, Henna Rosenbom on synnyttänyt kaksi syöksyjää. Kuvassa Frans-vauva, joka syntyi syöksymällä. (Kuva: Henna Rosenbomin albumi) 

Henna Rosenbom heräsi aamuyöllä supistuksiin. Frans-vauva syntyi tunnin päästä heräämisestä. Lue Hennan huima syöksysynnytyskertomus. 

”Heräsin kymmentä vailla neljä yöllä outoon muljahduksen tunteeseen. Lapsivesi meni. Samantien alkoi supistaa kovasti”, Henna Rosenbom kertoo toisen lapsensa synnytyksestä.

Hennaa oli supistellut jo illalla, mutta tilanne rauhoittui hänen mennessä nukkumaan.

”Supistuksia tuli viiden minuutin välein, mutta en osannut edes kuvitella, että koko synnytys olisi tunnin päästä ohi. Kävin kotona suihkussa ja se auttoi supistuksiin. Veljeni saapui paikalle vahtimaan esikoista ja sitten lähdettiin sairaalaan”, Henna sanoo.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Vielä matkaa 

”Supistuksia tuli autossa kolmen minuutin välein. Sairaalaan oli matkaa vielä 18 kilometriä. Mies painoi kaasua. En halunnut synnyttää talviyönä autoon. Noin kolme kilometriä ennen sairaalaa alkoi ponnistuttaa tosi paljon. Pidättelin, minkä kykenin”, Henna kertoo. 

Pariskunta ehti sairaalaan nipin napin. 

”Sanoin ovella tutulle kätilölle, että tämä lapsi syntyy nyt”, Henna kertoo. 

Henna talutettiin sekavassa mielentilassa synnytyssaliin.

Mahtava synnytys

”Muistikuvani sairaalasta ovat hyvin hämärät siihen asti, kun poika nostettiin minun syliini. Ehdimme olla seitsemän minuuttia sairaalassa ennen lapsen syntymää”, Henna kertoo.

Vaikka kaikki tapahtuu hilkulla, Hennalle ei jäänyt huonoja muistoja synnytyksestä.

”Kun tilanne oli ohi, en voinut käsittää, että reilu tunti aiemmin olin nukkunut omassa sängyssäni. Nyt vauva oli jo syntynyt!”

Ei aina niin kuin Stömsössä

Synnyttäjät ovat kertoneet Vau.fi:n Facebook-ryhmässä tapauksista, joissa synnytyksen nopeus on ollut ahdistavaa.

”Ehdin synnytyshuoneeseen neljä minuuttia ennen lapsen syntymää. Kätilö joutui riisumaan vaatteitani. Hän komensi minut pöydälle, ettei lapsi syntyisi lattialle.”

Kirjoittaja pilailee majoittuvansa hyvissä ajoin telttaan sairaalan pihalle, jos vielä koskaan joutuu synnyttämään. 

Huoli on aiheellinen, sillä syöksysynnyksen kokeneella naisella on usein taipumus nopeisiin synnytyksiin. Kaikkia rakettisyntyjien äitejä ei ehditä saada sairaalaan asti. Tilanteet voivat olla jopa vaarallisia.

”Itse synnytin toisen lapseni viime elokuussa reilussa puolessa tunnissa vessan lattialle. Lapsen isä toimi kätilönä. Ambulanssi ehti paikalle muutaman minuutin päästä syntymästä”, Taija Hänninen kertoo.

Keskustele aiheesta: Kauanko synnytyksesi kesti?Päivitetty 14.09.2016
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 1
Kaukana syöksystä :D
Kirjoittaja Leena 22.03.2012
Mulla ei tosiaan ollut syöksysynnytys, kun ponnistusvaihekin kesti 50min. Mutta olen erittäin helpottunut, että sain itse pidettyä tilanteen täysin hallinnassani koko synnytyksen ajan. :D
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun