adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Lohikäärmeen vuosi tuo vauvabuumin

Lohikäärmeen vuosi on vauvavuosi.

Lohikäärmeen vuosi on vauvavuosi. 

Aasiassa valmistaudutaan vauvabuumiin. Juuri alkanut kiinalainen lohikäärmeen vuosi houkuttelee pareja vauvantekoon, sillä ”lohikäärmelasten” uskotaan olevan erityisen onnekkaita.

Rohkea, viisas ja voimakas. Perheelleen onnea ja vaurautta tuova. Sellainen tulee lapsesta, jos hän syntyy lohikäärmeen vuonna, uskotaan Kiinassa. Lohikäärmettä pidetään kiinalaisen kalenterin lupaavimpana astrologisena merkkinä.


Lohikäärmeen vuoden vauvaa halutaan niin kiihkeästi, että aasialaiset parit menevät sen vuoksi jopa varmuuden vuoksi hedelmällisyyshoitoihin, vaikka lääketieteellistä syytä hoidoille ei olisikaan. Myös monet yhden lapsen vanhemmat haluavatkin perheeseen toisen lapsen juuri lohikäärmeen vuoden vuoksi. Vauvantekohuuman odotetaan kestävän toukokuulle, jolloin viimeistään pitäisi olla raskaana jotta lapsi ehtii syntyä lohikäärmeen vuoden aikana.


Nyt meneillään oleva lohikäärmeen vuosi alkoi 23.1.2012 ja kestää 9.2.2013 saakka. Aasiassa odotetaan syntyvyyden lisääntyvän tänä aikana ainakin viidellä prosentilla. Esimerkiksi Taiwanissa ja Singaporessa lohikäärmevauvabuumi otetaan ilolla vastaan, sillä syntyvyys on maissa alhainen.


Lohikäärmeen vuosi koittaa joka 12. vuosi. Edelliset lohikäärmelapset täyttävät tänä vuonna siis 12 vuotta. Esimerkiksi Taiwanissa syntyi viime lohikäärmeen vuonna yli 200 000 lasta enemmän kuin edeltävänä vuonna.

 

Teksti: Hanna Brockman
Kuva: iStockphoto

Lue myös:

Kurkkaa kiinalaisesta syntymäkalenterista, saatko tytön vai pojan.

Lue kuvaukset lasten horoskooppimerkeistä.Päivitetty 24.01.2012
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun