Olet täällä: Perhe > Meidän perheessä

Meidän perheessä


Oman elämän sankarit

Katson ihaillen identtisiä kaksospoikiani: He ovat komeita nuoria miehiä, jotka pärjäävät elämässään. He tulevat muiden kanssa toimeen ja ovat mukavia ihmisiä. Aina he eivät ole tuntuneet niin mukavilta.
Lue lisää

Minun vanhemmuuteni

Miten elämä jatkuu, kun omalla lapsella todetaan vaikea sydänvika? Susanna Raute kertoo, kuinka perheen elämä muuttui pian toisen lapsen syntymän jälkeen vuonna 2002.
Lue lisää

Iisakki

Laskettu aika oli joulukuun alussa. Sen hetkinen talon remontti oli takana. Isännän jalka kipsissä. Talvesta ei tietoakaan, vettä satoi, oli pimeää.
Lue lisää

Perheet sateenkaaren väreissä

Sateenkaariperheet ry:n puheenjohtaja Kaisa Niittysen perheeseen kuuluu kolme lasta ja kaksi äitiä.Vaikka useimmiten ihmiset ovat kunnioittavia Niittysen perhettä kohtaan, joutuu hän toisinaan kuulemaan epäreiluja väitteitä.
Lue lisää

Hulinaa kaksosten tahtiin

Sanna on kaksostyttöjen äiti. Hänen pesueeseensa kuuluu Lindan ja Lauran lisäksi esikoinen, Heidi.

Sannalla meni ensimmäinen puoli vuotta kaoottisen elämän rytmittämiseen.

Unelmana kerrostalo

Omakotitalo häämöttää usean lapsiperheen unelmissa. Karolina Evilehdon perheessä haaveillaan kuitenkin suuremmasta kerrostalohuoneistosta.
Lue lisää

Lapsiperhe vailla autoa

Voiko lapsiperhe pärjätä ilman autoa? Kyllä voi, sanovat lukuisat autottomat lapsiperheet. Jyväskyläläinen Henna Puhakka, 28, kertoo kuinka hänen kaksilapsinen perheensä selviää jokapäiväisistä askareista ilman autoa.
Lue lisää

Kotoinen eläintarha

Kahden koiran, viiden kissan, kahden akvaarion, kahden liskoterraarion ja marsun omistaja sekä Eeli-pojan äiti Pirkko Ylkänen-Heinonen kertoo eläimien ja lapsen yhteiselosta.
Lue lisää

Ydinperheellä on lyhyt historia

Isän, äidin ja parin lapsen muodostamaa perheyksikköä ajatellaan usein ajattomana perhemallina. Ydinperhemallin historia on kuitenkin lyhyt kuin kananlento. Erilaiset tavat muodostaa perhe ovat vaihdelleet suuresti historian saatossa.
Lue lisää

Rakas vai rasittava anoppi?

Millainen sinun anoppisi on? Osaako hän kunnioittaa yksityisyyttänne vai sotkeutuuko hän joka asiaan?  Onko anoppisi suhtautuminen muuttunut raskautesi tai lasten saamisen myötä?
Oletko sinä niitä onnekkaita, joiden anoppi auttaa, mutta ei tungettele?

Tuplaonnea

Kaksosten odottaja on neuvolassa tavallinen näky. Monisikiöraskauden etenemistä on siihen liittyvien riskien vuoksi seurattava tavallista tarkemmin. Riskeistä huolimatta suurin osa monikkolapsista syntyy terveenä.

Lue lisää

Ero lapsiperheessä

Parisuhteesta voidaan erota, mutta vanhemmuudesta ei. Kuinka jatkaa vanhempana eron jälkeen?

Siihen on tarjolla apua Eroneuvo-palvelussa.

”Rakkaus ei katso olinpaikkaa”

Tiina Salminen on etä-äiti: hänen Roope-poikansa asuu isänsä luona. Päätöksensä Tiina teki poikansa parasta ajatellen. Silti ympäristö on ollut kärkäs tuomitsemaan. Jotkut jopa väittivät, että Tiina on huono ja vastuuton, lapsensa hylkäävä äiti.

Lue lisää

Erimielisyyttä sopivasta lapsiluvusta

Aina vanhemmat eivät ole yhtä mieltä perheen lapsiluvusta. Silja, 39, on tyytyväinen kahteen lapseen, mutta hänen miehensä Antti toivoo ainakin yhden lapsen lisää. Entä itsellesi sopiva lapsiluku?

Lasten lukumäärän päättäminen ei ole aina helppoa. Joskus aiheesta syntyy vakaviakin riitoja.

Varamummoja ja -vaareja

Jos yhteys vanhempaan sukupolveen on katkennut, vapaaehtoistyöntekijät auttavat. Keravalla pyörivä Talkoorengas välittää varamummoja ja -vaareja toimimaan lapsiperheiden kanssa. Lue lisää

Sambian auringon alla

Marita oli kahdeksan kuukautta töissä Sambiassa. Työmatka sai kuitenkin odottamattoman käänteen, kun Marita rakastui paikalliseen herrasmieheen. Nyt Marita asuu Suomessa vajaan vuoden ikäisen Vilhelmin kanssa. Lue lisää

”Aion taistella unelmamme puolesta”

Saksalaisella Ineksellä on yksi toive ylitse muiden: saada lapsi miehensä Sandron kanssa. Oikeus on kuitenkin päättänyt, että lapsettomuushoidoista saatuja hedelmöitettyjä munasoluja ei saa käyttää, sillä Sandro on kuollut.

Lue lisää

Apua lastenhoitoon

Voi vihma! Menoa pukkaa, mutta kaikki sukulaiset ja ystävät ovat kissanristiäisissä. Mikä avuksi?
Lue lisää

Rebecka oli 17-vuotiaana jo kolmen lapsen äiti

Rebecka Pedersen sai ensimmäisen lapsensa Tindran ollessaan vasta 16-vuotias. Vuotta myöhemmin, kun kaksoset Tuva ja Enya syntyivät, Rebeckasta tuli Ruotsin nuorin kolmen lapsen äiti.
Lue lisää

Tehdään vauva ja rakennetaan talo – samaan aikaan!

Lapsi- ja talounelmat käyvät usein yksiin. Monella tulee niin kova hoppu, ettei talo- ja vauvaprojekteja malteta erottaa toisistaan. Talon rakentaminen maha pystyssä tai vauva sylissä on kuitenkin haastavaa, kertovat eri keskustelupalstojen kirjoitukset.

Lue lisää

Lastenhoitaja kotiin

Jokainen tarvitsee joskus lastenhoitoapua. Jos mummit ja kummit eivät innostu lapsenlikaksi, voi perhe palkata lapselle kotiin hoitajan. Tavallisesti hoitoapua palkataan tilapäiseen tarpeeseen, mutta yksityinen lastenhoitaja voi joskus olla myös kokopäiväinen ratkaisu.

Lue lisää

Lapsiperhe muuttopuuhissa

Perheen kasvaessa asuntotarpeetkin usein muuttuvat ja edessä on muutto uuteen kotiin. Kun muuttopuuhissa on mukana pieniä lapsia, on muuton suunnittelusta ja huolellisista valmisteluista suuri hyöty.

Lue lisää

Voimistelu on volttisankarin ykkösharrastus

Voisi luulla, että kilpaurheilu on ryppyotsaista touhua, jonka taustalla on kunnianhimoinen tavoite saada aikaan uusia mikaelgranlundeja ja tommievilöitä. Jyväskylän monitoimitalon voimistelusalin trampoliinilla taiteilevaa Jesse Hirvosta (7) ei näytä moiset paineet huolettavan.

Lue lisää

Turvakodit täyttyvät perheistä

Perheväkivallalta turvaa hakeneiden määrä on tänä vuonna kolminkertaistunut. Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Ritva Karinsalo pohtii, mistä turvakotiin hakeutuneiden reipas kasvu johtuu.

Lue lisää

Gracien isoisä on 29-vuotias

Kun Shem Davies saapui synnytysairaalaan, kaikki olettivat, että siinä menee onnellinen, tuore isä. Väärin. Shem on Britannian nuorin ukki.

Lue lisää

Iso perhe on paras

”On vaikea kuvitella, että lapsia olisi vain yksi tai kaksi", modernin suurperheen emäntä Tiia sanoo. Mutta kaksoset olivat hänellekin aikamoinen yllätys tilanteessa, jossa lapsia oli jo entuudestaan kolme.

Lue lisää

Hyvästi, pikku Angelika

Angelikan vanhemmat saivat tietää kaksi viikkoa ennen tyttärensä kuolemaa, että mitään ei olisi enää tehtävissä ja että

aikaa on jäljellä vain vähän.

Lapsi adoptoitavaksi? – ”Jos asiani olisivat toisin, pitäisin lapsen”

Puoli vuotta seurustelua. Raskaus. Poikaystävä, joka jätti. Ulla Talkalle abortti ei ollut vaihtoehto, vaikka omaa kotia ei vielä ollut ja elämä muutenkin ”kesken”.

Löytyisikö ratkaisu adoptiosta?

”Olla läsnä joka hetki”

Suvi Otsomaa, 24, ei lähde lastensa luota töihin vaikka tultaisiin kotoa kyselemään. ”On kallisarvoista päästä seuraamaan omien lapsien kasvua ja kehitystä. Ja lapset saavat läheisyyttä aina, kun vaan niin tahtovat."

Kotiäitiys on hänelle iso arvovalinta.

"Siellä minä odotin, että hakisitte minut kotiin"

9-vuotias Daniel adoptoitiin Suomeen Kolumbiasta, kun hän oli melkein kolmevuotias.

Lue lisää

Naimisiin lasten vuoksi? "Teennäistä"

Avioliitto oli ennen vanhaan ainoa oikea siviilisääty, mikäli pariskunta mieli saattaa lapsia maailmaan. Avioliiton ulkopuolella syntyneet lapset olivat synnin hedelmiä. Ajat ovat muuttuneet, mutta silti moni on vielä sitä mieltä, että lapset kuuluvat vain avioliittoon. Toisaalta on paljon myös niitä, joille avioliitolla ei ole mitään merkitystä.

"Liian usein kyse on tekopyhyydestä", muuan lukjia kommentoi naimisiin menemistä.

Pian heitä on 20!

Yhdysvalloissa pyörivän reality-sarjan nimi 19 Kids and Counting täytyy pian vaihtaa. Sarja seuraa Duggarin 19-lapsista perhettä, mutta jos kaikki menee hyvin, ensi huhtikuussa perheen 45-vuotias äiti pyöräyttää maailmaan 20. lapsensa.

Lue lisää

Tervetuloa, lapsenlapsi numero 100!

Urichin perheeseen joulun alla syntynyt pieni Henry-poika on vanhempiensa yhdeksäs lapsi

– ja isovanhempiensa sadas lapsenlapsi.

Kolmosista vain yksi selvisi

Kaksi keskenmenoa, yksi kuolleena syntynyt lapsi – ja lopulta terve esikoistyttö. Sitten: kolmosraskaus! ”Olin aivan sokissa, kun näimme ultrassa kolme sydämensykettä. Me riemuitsimme! Samalla se oli pelottavaa", äiti Anne Malene Bringsverd muistelee.

Pelko osoittautui aiheelliseksi.

Arkistosta: Miksi en kuunnellut itseäni?

”Olen suunnitellut kirjoittavani tästä aiheesta jo jonkin aikaa. En vain ole osannut pukea asiaani sanoiksi, en edes omassa päässäni. Mietin sitä edelleen. Miksi tein sen? Miksi tein abortin?” Heidi Kymäläinen kertoo, kuinka nuorempana tehty abortti vaikuttaa vieläkin hänen elämäänsä.

Lue lisää

Oliver syntyi ilman verta

Brittiläisen Morganin perheen kuopus syntyi käytännössä kuolleena: sydän pysähtyneenä ja ilman verta kehossaan. Lääkärit saivat vauvan eloon.

Lue Oliverin hätkähdyttävä tarina.

Vain toinen kaksosista jäi eloon

Anna Kytölän kaksosraskaus eteni kivikkoisesti. Lapset syntyivät sektiolla 26. raskausviikolla. Kymmenen päivää syntymästä pieni Iina-tyttö menehtyi sairaalahoidossa. Lue koko tarina.

Lue lisää

Vauva syntyi sydän irrallaan

Marquissin perheen nuorimmainen lapsi syntyi sydän vartalon ulkopuolella. Äärimmäisen harvinaisen tilan lisäksi vauvan sydän oli puolet tavallista pienempi. 

Lue Ryanin tarina.

Lucas Angel eli kuusi viikkoa

Ensimmäiset elinviikkonsa 24. raskausviikolla syntynyt Lucas Angel pärjäsi hyvin. Viidennellä elinviikollaan Ann Kristin Muggerudin pienokainen pystyi jo hengittämään itse. Ilo vahvistumisesta jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi. Vaikka pienen pojan elämä jäi lyhyeksi, Lucas Angel jätti lähtemättömän jäljen niin äitinsä, isänsä kuin isoveljiensä sydämiin.

Lue koko tarina.

Elämän lahja

Syöpää sairastanut Jenni Lake tuli 17-vuotiaana raskaaksi.

Vakavasti sairas Jenni joutui valitsemaan oman ja lapsen elämän väliltä.

Äidin syöpä siirtyi sikiöön

Addison Cox sairastui sikiöikäisenä melanooman. Syöpä levisi istukan läpi äidiltä tyttärelle.

Katso isän haastattelu.

”Hän on elämäni rakkaus”

Lacey Buchanan ja hänen miehensä Chris tapasivat 15-vuotiaina. Naimisiin he menivät 21-vuotiaina, ja kaksi vuotta myöhemmin Lacey alkoi odottaa esikoistaan. Pian pari sai kuitenkin musertavia uutisia: sikiö ei kehittynyt normaalisti.

Lue lisää

Vaikea valinta

Diana Stone joutui hankalaan tilanteeseen. Lapsiveden mentyä häntä kehotettiin synnyttämään elävät lapset, jotka kuitenkin olivat vielä liian pieniä selvitäkseen.

Lue lisää

16 menetystä – viimein lapsi

Maria Pridmore koki 14 keskenmenoa ja kohtukuoleman sekä menetti vastasyntyneen poikansa. 

Kovien kokemusten jälkeen Maria Pridmore on vihdoin elävän tyttären äiti.

Lapsia kolmen kimpassa

Miltä kuulostaa lapsiperhe, johon kuuluu kolme aikuista? Marilla on perhe, johon kuuluu aviomiehen lisäksi miehen tyttöystävä. Perheessä on yhteensä viisi lasta. Myös Joonas Mäkinen elää polyamorisessa parisuhteessa. Suhteeseen kuuluu toisen miehen ja naisen lisäksi myös tuore vauva. Lue, mitä polyamoristen lapsiperheiden jäsenet kertovat omasta lapsiperhearjestaan.

Lue lisää

Viimeinen mahdollisuus

Jannicke Olsen sai kuulla kahdeksannella viikolla järkyttävän uutisen: hänelle todettiin kohdunkaulan syöpä. 

Lue jutusta, mitä hänen lapselleen tapahtui.

Lihavuusleikkaus mahdollisti raskauden

Monica halusi lapsia nuorena. Vuodet kuitenkin vierivät, eikä lasta kuulunut. 

Vasta lihavuusleikkauksen jälkeen Monican vauvahaaveesta tuli totta. Lue Monican tarina.

Yksinhuoltaja ajettiin pornobisnekseen

Octomom eli 8 elävää lasta synnyttänyt Nadya Suleman on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin. Suleman on yksinhuoltaja yhteensä 14 lapselle. Hänen omien sanojensa mukaan perheen elättämiseen menee 15000 dollaria kuukaudessa.

Lue lisää

Adrian syntyi 24. raskausviikolla

Ei ollut itsestäänselvää, että lääkärit tekisivät kaikkensa ennenaikaisesti syntyneen Adrianin pelastamiseksi. Ensin Adrianin täytyi todistaa, että hän todella halusi elää. Ja kyllähän Adrian halusi.

Lue lisää

Patrickista tuli isä, ukki ja isoukki – lähes kertaheitolla

Patrick Sloan sai miltei kertaheitolla kokea isyyden, isoisyyden sekä isoisoisyyden onnen: kolmen kuukauden sisään hänen vaimonsa, tyttärensä että tyttärentyttärensä synnyttivät kukin poikavauvan.

Lue lisää

Ella, pikku taistelijani

Ella on ehtinyt pienen elämänsä aikana olla useita kertoja hengenvaarassa. Hän on kuitenkin taistellut itsensä elävien kirjoihin. Nyt hän on viisi kuukautta vanha.

Lue Ellan tarina.

Mies uhkasi tappaa 4-vuotiaan pojan

Pikkupoika joutui sijaiskärsijäksi äitinsä ja tämän miesystävänsä välienselvittelyssä. Humalassa kotiin tullut mies uhkasi lopulta tappaa pojan. 

Lue lisää tapahtumien kulusta.

Facebook poisti sairaan lapsen kuvan

Grayson James Walker eli vain kahdeksan tuntia. Hänen äitinsä Heather Walker lähetti hellyyttäviä kuvia pojastaan Facebookiin. Kuva kuolevasta lapsesta herätti kuitenkin reaktion, jonka seurauksena Facebook poisti kuvan yhteisöpalvelusta. 

Lue miksi.

Pelastava halaus

Kaksostytöt Kyrie ja Brielle Jackson syntyivät 12 viikkoa etuajassa lokakuun 17. päivänä vuonna 1995 Massachusetts Memorial Hospital -sairaalassa Worcesterissa Yhdysvalloissa. Tytöt oli sijoitettu omiin keskoskaappeihinsa eikä toisen heistä uskottu selviävän.

Lue koko tarina koskettavan kuvan takana.

Kaksosilla eri isät

Noah ja Nora ovat kaksosia, mutta heillä on eri isät. ”Huomasin heti, että lapset näyttivät aivan erilaisilta”, kaksosten äiti Jannicke kertoo. Hän kysyi sairaalasta, voisiko lapsilla olisi eri isät, mutta lääkärit eivät pitäneet ajatusta mahdollisena. DNA-testit kuitenkin vahvistivat Jannicken epäilyt todeksi. Miten kaikki oikein tapahtui? Lue Jannicken koko tarina.

Lue lisää

”En tiedä, kuka on lapseni isä”

”Kaikki luulevat, että isä ei ole kantanut vastuuta lapsestaan. Totuus on, että minulla ei ole yksinkertaisesti minkäänlaista käsitystä siitä, kuka on lapseni isä”, Anna kertoo.

Lue lisää

”Minulla on kaksi poikaa, elävä ja enkeli”

Ultraäänianturi asetettiin vatsalle, mutta sairaalahuone ei täyttynyt pienen sydämen pompotuksella. Oli täysin hiljaista. ”Eikö sieltä kuulu mitään”? ”Ei, valitettavasti ei mitään. Olen pahoillani”, lääkäri vastasi. Laskettuun aikaan oli kaksi viikkoa. Pieni Jacob oli kuollut Sissel-äidin kohtuun. ”Minua auttaa, kun kerron ihmisille Jacobista. Minulla on kaksi poikaa ja haluan puhua heistä molemmista”, Sissel sanoo.

Laskettuun aikaan oli kaksi viikkoa. Pieni Jacob oli kuollut Sissel-äidin kohtuun. ”Minua auttaa, kun kerron ihmisille Jacobista. Minulla on kaksi poikaa ja haluan puhua heistä molemmista.”

Pikkutyttö kirkuu heviä isin kanssa

”Minä haluan pannukakkua”, 6-vuotias tyttö kirkuu isin runtatessa tiukkaa hevimättöä taustalla.Sockweb-yhtyeen laulaja Joanie Young ei tykkää erityisesti raskaasta musiikista, mutta hänestä on silti kivaa laulaa isin kanssa yhdessä. Adam ”Blackula” Young kertoo, miten päätyi tekemään tyttärensä kanssa grindcoreheviä.

Lue lisää

Sarah raiskattiin – piti lapsen

Tuttu mies raiskasi nuoren Sarahin. Kolme viikkoa myöhemmin Sarah huomasi järkytyksekseen olevansa raskaana. 

Lue Sarahin tarina.

Viimeinen yritys

Inger-Anne Ehret on toista lasta yrittäessään ollut viimeisen viiden vuoden aikana raskaana kuusi kertaa. Tulos: nolla elävää vauvaa. Nyt hän ja hänen miehensä yrittävät vielä viimeisen kerran.

Lue lisää

Iltatähti 18 vuoden ikäerolla

Kun Una Cecilie sai lapsen ensimmäistä kertaa, hän oli kaveripiirinsä ensimmäinen. Kun hän synnytti 18-vuotta myöhemmin kolmannen lapsen, hän oli kaveripiirin viimeinen. 

Lue koko tarina.

Ulkonäöllä ei ole mitään tekemistä hyvän äitiyden kanssa

Nuori tatuoitu äiti kauppakasseineen työntää rattaita. Hän on juuri tullut ruokakaupasta. Vastaan tulee keski-ikäinen mies, joka jää tuijottamaan ja huutaa rumasti perään. Tämä on kohtaus Sonjan, 26, elämästä.

Kahden lapsen äiti kertoo tatuoidun ja lävistetyn kotiäidin arjesta ja ihmisten ennakkoluuloista.

Yhdessä syntymään asti

Taru Hallikainen menetti toisen identtisistä kaksosistaan jo raskaana ollessaan. ”Oman lapsen menettäminen ravistelee ja repii sydänjuuria myöten riekaleiksi”, Taru kuvailee tuntemuksiaan Toivon kuoleman jälkeen. "Tunnen yhtä aikaa kiitollisuutta ja kaipuuta esikoispojistani, joista toisen sain luokseni, mutta toisen menetin."

Lue lisää

Äidiksi toista kertaa – pikkuveikka tuli taloon

Kahden pojan äiti Essi, 25, pohtii, kuinka kahden lapsen kanssa pärjää ruokakaupassa. Mitä jos esikoinen on mustasukkainen tulokkaasta? Entä riittääkö rakkaus toiselle lapselle?

Lue, millaista on tulla toisen kerran äidiksi.

IVF-kaksosia odottava pari: "Olemme kuin syöpäpotilaita, joilla on vain kuukausia elinaikaa"

Kaksi lasta ei automaattisesti tarkoita kaksinkertaista onnea. Näin uskoo ainakin amerikkalainen pariskunta, joka odottaa hedelmöityshoitojen tuloksena toiveissa olleen tyttären sijaan kaksospoikia. Nimettöminä esiintyvä pariskunta kirjoittaa blogeissaan odotustunnelmistaan: ”Me molemmat vaimoni kanssa olemme tunnustaneet toisillemme, ettemme pidä uusista lapsistamme”, perheen isä toteaa.

Lue lisää

Tuhannet surivat pikku-Ylvaa

Kun 7-vuotias Ylva-tyttö kuoli viime vuoden lopulla syöpään, tuhannet tuntemattomat ihmiset lähettivät suruvalittelunsa perheelle.

Varsinkin lapsen kuolema saa ihmiset suremaan yhdessä. Mutta miksi me surumme lasta, jota emme edes tunne?

Löytökoirasta tuli taaperon paras kaveri

Kalifornialaisäiti Jessica Shyba hankki kolmilapsiselle perheelleen koiran hylättyjen eläinten talosta. Pian pikku Theo-koirasta tuli perheen kuopuksen, Beaun paras ystävä. Sykähdyttävät kuvat Theon ja Beaun unihetkistä ovat levinneet sosiaalisen median välityksellä kaikkialle maailmaan. Käy katsomassa kuvat ihmis- ja koiralapsen hellyyttävästä ystävyydestä.

Lue lisää

Ensimmäinen joulu perheenä

"Olemme olleet innoissamme siitä, että saamme luoda lapsemme kanssa omat joulurutiinimme ja tehdä koko perheelle mieluisan joulun omalla tavallamme", Anni kertoo.

Vauvan syntymän jälkeen joulu saa monessa perheessä uusia ulottuvuuksia.

Hoitaja kertoo: Kuoleva äiti kohtasi vauvan

Vastasyntyneiden teho-osaston sairaanhoitaja Jan Reynolds kertoo, miten hän järjesti koomassa olevan äidin yhteen keskosena syntyneen lapsen kanssa. 

Lue, minkälainen ihme tapahtui, kun kuoleva äiti kohtasi lapsensa ensimmäisen ja viimeisen kerran.

Koukussa raskaustesteihin

On tavallista, että raskautta yrittävä tekee kaksi tai kolme raskaustestiä kierron aikana. Joillekin  riittää yksi yksi positiivinen raskaustesti todisteeksi raskaudesta. Toisille taas ei kolme tai viisikään testiä riitä. Yksi heistä on Minna, joka ei enää ole varma, kuinka monta testiä hän on tehnyt: ""Siis kun mä en osaa edes arvioida, mutta satoja."  Nyt puolitoistavuotiaan pojan äiti kertoo, kuinka raskaustesteihin voi jäädä koukkuun.

"Tein vähintään testin viikossa viiden vuoden ajan", Minna paljastaa.

"Olisi ihana jäädä kotiin"

”Suomessa on melko hassua se, että kovasti puhutaan kotihoidon tärkeydestä ja neuvotaan äitejä jäämään kotiin hoitamaan lapsia, mutta mitenkään tätä ei tueta jotta useampi siihen pystyisi!” Marbles pohtii Vau.fi:n foorumilla.

Monet äidit haluaisivat hoitaa lapsiaan kotona.

Juho on isä ja äiti: ”Lapsilleni sukupuolen korjaaminen ei ole sen ihmeellisempi kuin muutkaan asiat elämässä”

Transsukupuolinen Juho elää uusperheessä puolisonsa ja viiden lapsen kanssa. Hän eroaa useimmista muista uusperheiden isistä siinä, että hän on virallisissa asiakirjoissa merkitty ensimmäisen lapsensa äidiksi. ”Päädyin korjaukseen, kun en enää kestänyt elää väärässä roolissa”, Juho kertoo.

Lue lisää

Vanukasmies syö lasten herkut – miten pattitilanne laukeaa?

Vaimo ei halua, että mies mutustaa yöllä lasten vanukkaat suihinsa. Mies puolestaan haluaa nautiskella makeasta elämästä. Lue, minkälaisia parisuhdesolmuja vanukkaat aiheuttavat tavallisissa suomalaisissa perheissä.

Lue lisää

Perhe kiipesi vuorelle 4-päiväisen vauvan kanssa – katso huikeat reissukuvat!

Menisitkö vauvan kanssa melomaan alligaattorijoelle? Entä kiipeäisitkö kahden pienen lapsen kanssa maailman suurimman tulivuoren huipulle? Jochem Cuypers teki juuri näin perheineen.

Lue vaeltavan vauvaperheen huimista seikkailuista.

Tarmo, 5, tykkää mekoista – päiväkodissa hämmennyttiin

Jos vaate on harmaa, sitä ei voi pukea päälle. Tarmon lempivärit ovat liila ja pinkki. Varsinkin pinkki yhdistettynä liilaan tai mustaan on Tarmon mieleen. Tässä asiassa Tarmo on varsinainen tyylilyyli. Värien pitää ehdottomasti sopia yhteen”, Arja-äiti kertoo.Tarmo on vilkas lapsi, joka nauttii elämästä. Välillä Tarmo laittaa mekon päälle. Tarmon vanhemmat ovat asian kanssa sujut. Välillä perhe kohtaa ongelmia. Näin kävi yhden päiväkotityöntekijän kanssa.

Lue lisää

Äidiksi 12-vuotiaana

Britanniassa 12-vuotias tyttö on saanut lapsen 13-vuotiaan poikaystävänsä kanssa. Vastasynnyttäneen tytön äiti on 27-vuotiaana yksi maan nuorimmista isoäideista. Asiasta kertoi MailOnline.

Britanniassa 12-vuotias tyttö on saanut lapsen 13-vuotiaan poikaystävänsä kanssa.

Kuolleeksi todettu Jamie-poika alkoi hengittää äitinsä sylissä

Ennenaikaisesti 27. raskausviikolla syntynyt Jamie-poika kuoli synnytyksessä. Pojan äiti Kate pyysi pojan rinnalleen voidakseen jättää tälle jäähyväiset. Jamie viipyikin äitinsä sylissä kaksi tuntia, minkä jälkeen tapahtui jotain, mitä lääkärit eivät olisi koskaan voineet uskoa. Jamie oli elossa!

Lue lisää

Lapsena pahoinpidelty äiti: ”On parempi, että lapseni asuvat isänsä luona”

Lapsuudella on valtava merkitys ihmisen elämään. Vaikka Heidi välttää tietoisesti toistamasta äitinsä käytöstä, väkivaltaiset lapsuuskokemukset heijastuvat silti hänen vanhemmuuteensa.  ”Lapsillani on hyvä isä. Itse en ole mikään tasapainoisin ihminen vieläkään. On parempi lapsille, että he asuvat pääasiallisesti isänsä luona”, Heidi kertoo. 

Lue lisää

Tulevat isät: "Pitää ryypätä kun vielä voi!"

Toiset tulevat isät rauhoittuvat odottamaan lasta seesteisesti kumppaninsa kanssa. Toisille taas iskee pakokauhu tulevan vastuun edessä, ja raskausaika on viimeinen tilaisuus elää huoletonta poikamieselämää. Harva odottaja kuitenkaan jaksaa katsoa örvellystä. "Mä en tiedä mitä tekisin ja mitä ajattelisin", odottaja kertoo Vau.fi:n foorumilla.

Lue lisää

Uusperheellisen elämä on täynnä haasteita

Kun Kaisa tapasi miehensä, mies oli jo eronnut. Koska miehellä oli kaksi lasta entisestä liitosta, Kaisa suostui muuttamaan uudelle paikkakunnalle. Hän osti puolet uuden miehensä ja tämän entisen puolison yhteisestä asunnosta. Asunto, lapset ja mies, kaikki oli Kaisalle valmiiksi katettuna. Miehen ja hänen entisen vaimon, Orvokin kiristyneet välit tulivat kaupan päälle. Uusperheen perustamiseen liittyykin monenlaisia haasteita.

Lue lisää

Huikea kuvasarja: Walkerin ensimmäiset 80 päivää

Pieni Walker syntyi 14 viikkoa ennen laskettua aikaa. Valokuvaaja seurasi ennenaikaisesti syntynyttä poikaa vastasyntyneiden teho-osastolla hänen ensimmäisestä päivästään lähtien, kunnes Walker oli tarpeeksi hyväkuntoinen päästäkseen kotiin. Katso kuvat Walkerin uskomattomasta kehityksestä!

Lue lisää

”Kun luet tätä, minua ei enää ole”

Charlotte Kitley oli 35-vuotias kirjoittaja ja kahden leikki-ikäisen lapsen äiti. Kolme päivää sitten hän kuoli. Charlotte toivoi, että hänen viimeinen kirjoituksensa ”Ja niin lopun täytyy tulla” julkaistaisiin hänen kuolemansa jälkeen.

Lue 35-vuotiaana kuolleen perheenäidin koskettavat elämänohjeet meille, joiden elämä jatkuu.

”Pelkäsin, että satutan omaa lastani”

Kaikki tuoreet äidit pelkäävät, että heidän lapselleen käy jotakin. Marilla tämä tunne kääntyi kuitenkin toisin päin. Hän pelkäsi, että hän itse satuttaisi omaa lastaan. Pakko-oireinen päähään piintymä vei Marin lopulta psykiatriselle osastolle.

Lue lisää

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.