Olet täällä: Perhe > Matkustus


Hyvää matkaa!

Lasten kanssa matkustaminen on vanhemmille haaste, olipa valittu kulkupeli mikä hyvänsä. Miten sujuu esimerkiksi lentomatka energisen taaperon kanssa?
Lue lisää

Takapenkki täynnä

Lapsiperheessä auto on usein välttämätön hankinta. Millainen ajopeli olisi paras valinta, kun mukaan pitää mahtua koko katraan lisäksi kaikki tarpeisto vaunuista turvaistuimiin?
Lue lisää

Lentomatka lapsen kanssa

Etelän loma houkuttaisi, mutta lentomatka pienen lapsen kanssa ei? Lentäminen pienen lapsen kanssa on aina pieni haaste: paikallaan olo ahtaissa tiloissa voi houkutella matkakumppaniksi känkkäränkän. Jotta lento sujuisi mahdollisimman mukavasti, on vanhempien hyvä valmistautua lentomatkaan ennakoimalla ja oikeanlaisin varustein.

Lue lisää

TOP 5: Suosituimmat vauvalomakohteet

Vauvan kanssa reissaaminen on yleistyvä trendi. Mutta mitkä kohteet ovat pikkulapsiperheiden suosiossa?

Lue lisää

Vauvanko kanssa ulkomaille? Lue selviytymisvinkit!

Nykyään lapset otetaan mukaan yhä eksoottisempiin matkakohteisiin. Pienillä lapsilla on yleisesti ottaen huono vastustuskyky, ja bakteerikanta vieraimmissa matkakohteissa poikkeaa täysin totutusta.

Pienten lasten sairastumisen riski on suuri. On myös valmistauduttava siihen, että sairaanhoidon taso ei kaikkialla ole yhtä korkea kuin Suomessa.

Matkapahoinvointi ja lomaripuli

Vauvat kärsivät harvoin matkapahoinvoinnita. Tämä vaiva alkaa yleensä kahden vuoden iässä. Matkapahoinvointi johtuu aivojen tasapainokeskuksen ärsyyntymisestä. Silmät esimerkiksi näkevät, että turvaistuin on paikoillaan ja samanaikaisesti maisema auton ulkopuolella liikkuu vauhdilla. Varaudu pahoinvointiin muovipussein tai -kipoin. Jos pahoinvointi äityy pahaksi, kannattaa auto pysäyttää, jotta lapsi voisi maata paikoillaan silmät suljettuna.

Lue lisää

Lentäen, laivalla, autolla vai junalla?

Matkustus onnistuu suuremmassa osassa kulkuvälineitä pienenkin lapsen kanssa.

Lue lisää

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.