adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Baby Planner silottaa tien vauva-arkeen

 

Hän valitsee vaunut puolestasi, sisustaa vauvan huoneen, kokoaa nimiehdotuksia ja antaa parhaat vauvanhoitovinkit kädestä pitäen. Kuka, anoppiko? Ei, vaan Baby Planner, raskausajan ja vauva-arjen ammattilaissuunnittelija.

”Mitä hääsuunnittelija on juuri kihlautuneille, sitä Baby Planner on tuleville vanhemmille.” Näin mainostetaan eräällä Baby Planner -palveluja tuottavalla amerikkalaissivustolla. Baby Planner –toiminnan tausta-ajatuksena on vauvan odotuksen aiheuttama päänvaiva ja stressi tuleville vanhemmille: on niin paljon tehtävää ja niin vähän aikaa. Baby Planner lupaa tuoda avun kaaokseen. Hän tekee tarvittavat hankinnat ja valmentaa vanhemmat vauvan tuloa varten.

Baby Plannerin käyttäminen on yleisintä juuri Yhdysvalloissa, mutta palveluja on tarjolla myös monissa Euroopan maissa.

Lastenhuoneen sisustuksesta nimen valintaan

Baby Plannerin asiakkaalle räätälöityjä palveluja on tarjolla lähes kaikkeen kuviteltavissa olevaan. Hänet voi palkata odotusaikana sisustamaan lastenhuoneen, emännöimään vauvakutsut, hankkimaan täydellisen hoitolaukun, järjestämään raskausvalokuvauksen, valitsemaan vaunut, ostamaan äitiysvaatteita ja pakkaamaan sairaalakassin.

Kaksosia, kolmosia tai vielä monilukuisimpaa vauvakatrasta odottavalle tarjotaan erityisiä monikko-odottajan palveluja. Baby Plannerin saa avukseen myös adoptioprosessiin. Isovanhempiakaan ei unohdeta: myös heille on tarjolla omat mummoksi ja ukiksi tulemisen valmentautumispalvelut.

Baby Plannerin palvelut eivät pääty odotusaikaan. Hän avustaa myös synnytyssairaalan valinnassa, etsii sopivan doulan, laatii synnytyssuunnitelman, antaa kivunhallintakoulutusta, organisoi synnytyksen videoinnin, opastaa imetyksessä ja jopa valitsee vauvalle nimen.

Ja kun vauva-arki alkaa, auttaa Baby Planner kiinnittämään auton turvaistuimet, antaa unikouluneuvoja, tukee synnytyksen jälkeisissä tunnetiloissa ja neuvoo miten vauvaa hoidetaan. Isälle on oma isäpaketti, jossa paneudutaan isäksi tulemisen erityispiirteisiin ja opastetaan, kuinka vauvaa käsitellään ja miten puolisoa tuetaan. Yörumbaan uupuneille on tarjolla erityinen yölastenvahti, jonka voi palkata hoitamaan öiset lastenhoitotoimenpiteet.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Hämmentyneille ensikertalaisille tai kiireisille uravanhemmille

Baby Planner –palveluja markkinoidaan varsinkin ensikertalaisille, jotka häkeltyvät tarvikeviidakossa ja ovat pää pyörällä siitä, millä kaikilla tavoin vauvan tuloon pitäisikään valmistautua. Baby Planner –ratkaisua tarjotaan myös pitkiä työpäiviä tekeville uravanhemmille, jotka eivät ehdi paneutua vaunujen valintaan tai jaksa lähteä vauvanvaateostoksille.

Ensi kertaa vanhemmiksi tuleville on tyrkyllä myös uusien vanhempien V.I.P – Very Important Parent –paketti. Sen hankkiva saa 24 tuntia vuorokaudessa päivystävän neuvontapalvelun, josta voi kysyä mitä ikinä mieleen juolahtaa vaikka keskellä yötä. Jos epävarmuus vanhempana yhä kalvaa, voi ostaa lisäksi vaikkapa henkilökohtaisen ensimmäisen ulkoilun opastuksen: Baby Planner tulee mukaan neuvomaan kädestä pitäen, kuinka vauvan kanssa pärjää ulkomaailmassa ja mitä kaikkea pitääkään pakata mukaan, kun lähdetään ovesta ulos.

Kallista lystiä ja erikoisia ylilyöntejä

Useimmat Baby Planner –palvelut tarjoavat sekä valmiita tietyn aihepiirin paketteja tai vaihtoehtoisesti täysin kustomoituja ratkaisuja. Halpaa huvia Baby Plannerin käyttö ei yleensä ole: eräänkin Baby Plannerin tuntitaksa on 315 puntaa. Toisessa paikassa pakettien hinnat lähtevät 500 dollarista. Toisaalta yksi Baby Planner –palveluja tarjoava yritys mainostaa yksittäisten ”Baby Planner a la carte” -palvelujen olevan lähtöhinnoiltaan 25 puntaa.

Osa Baby Planner -palveluista vaikuttaa ihan ymmärrettäviltä: jos kiireinen bisnesäiti haluaa ulkoistaa vaunuhankinnan ammattilaiselle, niin mikäs siinä. Jotkut tarjolla olevat palvelut sen sijaan kuulostavat ainakin suomalaiseen korvaan melkoisilta ylilyönneiltä: henkilökohtainen kokki, yölastenvahti, mummon valmennus, nimen valinta tai vauvan ulkoilutusapu ainakin vaikuttavat varsin erikoisilta. Puhumattakaan lapsen brändäyksestä: eräät vanhemmat nimittäin olivat pyytäneet Baby Planneria valitsemaan lapselleen sellaisen nimen, joka tulevaisuudessa edistäisi lapsen poliittista uraa!

Kokeilisitko itse?

Suomeen Baby Plannerit eivät ole vielä rantautuneet, mutta jos olisi mahdollisuus, voisitko sinä kuvitella käyttäväsi Baby Planneria? Osallistu gallupiin!

 

Teksti: Hanna Brockman
Kuva: Crestock

 

Lähteet:

International Baby Planner Association
The Baby Planners Ellie & Melissa
Sweat Pea Baby Planners
The Baby Planners

Lue myös:

Lapsivuodelahja – palkinto synnytyksestä?
Odottaja rakentaa pesää
Vaunujen valintaopas 2012Päivitetty 12.05.2012
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun