adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
Olet täällä: Lapsi > Lapsen terveys > Sairaudet > Influenssa
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Influenssa

 

Influenssa on ylempien ilmateiden virusinfektio. Tartunta leviää pisaroina, ja oireet tulevat 1–3 päivää tartunnan jälkeen.

Oireina ovat korkea kuume, päänsärky, väsymys, lihassäryt ja joskus kurkkukipu. Yleensä lapsi on terve 10 päivän kuluttua. Mahdollisia komplikaatioita ovat keuhkotulehdus, keuhkoputkentulehdus, sivuontelotulehdus ja keskikorvan tulehdus.

 

Mitä voin tehdä?

 

Pidä huoli, että lapsi saa paljon juotavaa, ja anna tarvittaessa särkyyn ja kuumeeseen paracetamolia. Tarkkaile sairauden kehitystä ja mahdollisia komplikaatioita.

 

Milloin pitää ottaa yhteys lääkäriin?

 

Ota yhteys lääkäriin, jos lapsi on alle kaksivuotias tai hänellä on muusta syystä lisääntynyt komplikaatiovaara. Ota yhteys lääkäriin myös, jos kuumetta on yli 39–40 astetta yhdistyneenä alentuneeseen yleiskuntoon tai jos lapsi on sairaana yli 4–5 päivää.Päivitetty 25.04.2011
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 0


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun