adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Lelut ja leikkiminen

Onko imetysnukke sopiva lelu?

Imetysnukke

Imetysnukke 

Haluaisitko sinä lapsesi kokevan ”äitiyden taikaa” lasten leluksi tarkoitetun imetysnuken avulla? Katso video.

The Breast Milk Baby on nukkevauva, jonka avulla lapsi voi imitoida vauvan imettämistä. Nuken mukana tulee pieni liivi, jonka etumuksessa on ”nännit”. Kun nuken suu painetaan näitä sensoreita vasten, nukke alkaa liikkua ja päästää imemisääniä.

Puolesta ja vastaan

Espanjalaisen valmistajan (http://www.berjuan.com/) nukkea on myyty miljoonittain Euroopassa. Kun lelu löysi tiensä lelukauppoihin Yhdysvalloissa, aiheutti se melkoisen kohun.

Monet olivat sitä mieltä, että nukke pakottaa lapsen kasvamaan liian nopeasti. Toiset muistuttivat, että teiniraskaudet ovat maassa jo ihan tarpeeksi suuri ongelma ilman tällaisia nukkejakin.  Facebookiinkin on perustettu Against 'The Breast Milk Baby' Doll –ryhmä nuken myynnin vastustamiseksi. 

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Nukella on myös oma fanisivu, mutta myös sieltä löytyy paljon nuken vastustajien seinäkirjoituksia.

Nuken puolustajat ovat taas sitä mieltä, että imetys on mitä luonnollisin asia: Miksi lapselle pitäisi opettaa, että vauva juo maitoa pullosta, kun rintamaito on kuitenkin vauvan parasta ravintoa, he kyselevät.

Ei myynnissä Suomessa

Suomalaisissa lelukaupoissa imetysnukkea ei ainakaan vielä myydä, mutta esimerkiksi amerikkalaisesta verkkokaupasta sen voi helposti tilata.

Nukella on hintaa 89 dollaria. Lähetyskuluineen hinta nousee noin 150 dollariin (noin 110 euroa).

Teksti: Janet Molde Hollund, Petra Houghton
Kuva: Thebreastmilkbaby.com

 

 ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 7
vakavaa
Kirjoittaja ei niin 19.11.2012
itse en kyllä näe tuossa nukessa mitään erityisen pahaa. leikkiihän lapset muutenkin "imettävänsä" nukkeaan, niin eikös sitten kaikki nuket pitäsi laittaa pannaan koska ne eivät anna lasten olla lapsia ja plaaplaaplaa..ja kaikenlisäksi, edelle on mainittu "synnytys-nuket" ja kyllä meillä oli penskana semmonen barbi mikä oli "raskaana" ja mahan kun käänsi siellä oli vauva.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
no kas kun ei
Kirjoittaja nainen -81 18.11.2012
sitten oo "kuinka tehdään vauvoja -nukkeja" ja "synnytys -nukkeja"... jokin raja pitäs osata vetää lasten leluihinkin, oli sitten kuinka luonnollinen asia kyseessä...
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Nännit ja nukke eivät haittaa yhtään, vaan liika teknologia yleensä
Kirjoittaja n39 14.11.2012
Aivan samaa mieltä kuin Mamma84, Leena ja Katariina. Itse suosisin "köyhiä" ja vanhanaikaisia leluja, joiden kanssa lapsen omakin mielikuvitus kehittyy. Mutta ei nukessa ja imetysleikeissä muuten mitään vikaa ole sen enempää kuin nukkeleikeissä yleensäkään. Tekonännit eivät todellakaan saa lasta pohdiskelemaan omiaan, vaan lapsi vain haluaa leikkiä ja matkia äitiä ilman sen kummempia syvällisiä mietteitä. Suomi todellakin on muuhun Eurooppaan, jopa Etelä-Eurooppaan verrattuna todella takapajuinen, ahdasmielinen ja taantunut junttila, aivan kuten U.S.A. :(
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Imetysleikit ok,
Kirjoittaja jutta 04.01.2012
mutta tuommoiset tekonännit ei mielestäni hyvä asia. Ne ikäänkuin kertoo lapselle, että hänen omissaan siellä puseron sisällä on jotain vikaa?
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Voi hellanduudelis sentään....
Kirjoittaja Mamma84 04.01.2012
En yhtään ihmettele kun näin yllä olevan tilaston, jossa meikäläisistä oli 67,43% äänestänyt "en", Suomihan on tunnetusti mini-USA. Amerikkalaiset luulevat että tissit on vaan miehiä ja pornoa varten, miksipä siis ei kohua syntyisi. Suomi seuraa perässä. Tervemenoa vaan.

Itse olen vakaasti sitä mieltä, että rintamaito on pienen vauvan parasta ruokaa ja saavathan lapset syöttää nukeillensa leikkipurkkiruokaa leikkilusikalla, miksipä eivät siis saisi leikkiä imettävänsä. Kyseessähän on luonnollinen asia, jota turhaan kauhistellaan. Muutkin nisäkkäät imettävät, sitä varten ne maitohonkkikset ovat. Miesten keksintöjä tuollaiset kauhistelut. Sellaiset naiset jotka lähtevät kauhisteluun mukaan, ovat aivopestyjä idiootteja.

Olen tosin kirjoittaja "Leenan" kanssa samaa mieltä, että tavallinenkin nukke passaa ja halvemmalla pääsee.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Tavallinenkin nukke kelpaa
Kirjoittaja Leena 04.01.2012
Meillä ainakin isosisko leikki imettävänsä nukkeja, kun pikkuveli syntyi, ei siihen tosin mitään tekonännejä tai ääniefektejä tarvittu! Eli mielestäni ihan tavallinenkin nukke kelpaa tuohon puuhaan, mielikuvituksen voimalla voi tehdä mitä vaan. Tuskin se mihinkään aikuistumiseen kuitenkaan vaikuttaa, heijastaa elämäntilannetta ehkä, kuten nallekarhu paidan alla, kun äiti odottaa pikkusisarusta, en sanoisi että sekään leikki mitään teiniraskauksia lisää!
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Miksei?
Kirjoittaja Katariina 29.11.2011
Minäkään en ymmärrä tätä, että pullosta saa nukkevauvaa ruokkia, mutta rinnasta ruokkimisessa olisi jokin vika? Tosin en tiedä, tarvitseeko imetyksen leikkiminen tekonännejä, mutta periaatteessa en näy leikissä mitään pahaa. Kasvaako imetystä leikkivät lapset väkisin nopeammin aikuisiksi kuin pulloruokintaa leikkineet...?
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti


Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun