adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Missä sperman laadun voi tutkia?


Katariina 10.06.2009

Kysymys:
Heippa. Siis missä sperman laadun voi tutkituttaa? Onko kunnallisella kyseistä palvelua vai onko mentävä yksityiselle? Mitäköhän se kustantaa?


Vastaus:
Sperman laadun voi tutkituttaa sperma-analyysin avulla. Tutkimus vaatii lääkärin lähetteen. Siis varataan aika lääkärille ja jos on kyseessä kunnallinen puoli, niin osissa kunnista kunta maksaa ja osissa kunnista joutuu itse maksamaan. Jos joutuu itse kustantamaan analyysin, niin KELA korvaa osan kustannuksista. Esimerkiksi Felicitaksen Bulevardin Andrologisessa Laboratoriossa Helsingissä (Urho Kekkosen katu 4B, 5.krs) analyysi ilma KELA:n korvausta maksaa 90,40 euroa ja KELA:n korvauksen jälkeen 55, 50 euroa. 

 
Aarne I. Koskimies, Felicitas-Klinikka
dosentti, lääketieteen ja kirurgian tohtori, naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri
Aarne I. Koskimies
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun