adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Melatoniini ja hedelmällisyys


Minttu 16.05.2008

Kysymys:
Hei, lääkäri määräsi minulle 3 mg melatoniinia/ilta unettomuuteen. Kysyin tuolloin haittavaikutuksista ja lääkäri sanoi, ettei sellaisia ole. Olen syönyt nyt melatoniinia yli 2 vuotta samaan aikaan yrittäen tulla raskaaksi. Nyt kuitenkin luin netistä, että melatoniini voisi vaikuttaa hedelmällisyyteen ja että sen käyttöä tutkitaan jopa e-pillerin korvikkeena! Jos tämä on totta, onko muutokset hedelmällisyydessäni pysyviä vai voiko olettaa, että kun nyt olen lopettanut melatoniinin syönnin (ja valvon taas) hedelmällisyyteni palautuu normaaliksi? Tutkimusten mukaan ovulaatio tapahtuu ja miehen sperma on priimaa.


Vastaus:
 Hei. Ilmeisesti hormoniarvosi on tutkittu koska toteat, että munasolu kypsyy ja  kuukautiskiertosi on säännöllinen. Melatonin  kyseinen annos, jota olet käyttänyt ei ole estänyt Sinua tulemasta raskaaksi. Melatoniinin vaikutus  ei myöskään ole pysyvä. Mikäli raskaus  ei ala vuoden yrittämisen jälkeen niin on syytä lähteä tutkimaan tarkemmin molempia osapuolia. Munatorvien aukiolotutkimus,  alkukierron hormoniarvot jne.Ole huoletta, mitään negatiivista ei melatoninin käytöllä ole aikaansaatu. Onnea  raskauden yrittämiselle!
Merja Tuomi-Nikula, Felicitas-Klinikka
erikoislääkäri
Merja Tuomi-Nikula
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun