Olet täällä:  > Lists > Frontpagenew > Andrew kokeili synnytt...
Tv-juontaja Andrew Rochfordille tuotettiin sairaalassa keinotekoisia supistuksia, jotta hän saisi tietää, miltä synnyttäminen tuntuu. (Kuva: YouTube)

Nyt se selviää: kestääkö mies kipua paremmin kuin nainen? Australialainen lääkäri ja tv-juontaja Andrew Rochford uskaltautui testaamaan, miltä synnytyskipu tuntuu. Kuinka lopulta kävi?


Kivun kokemus on yksilöllinen: ei ole mahdollista tietää tarkasti, miltä ja miten voimakkaalta kipu toisesta ihmisestä tuntuu. Kivun kokemusta Aalborgin yliopistossa Tanskassa tutkiva Lars Arendt-Nielsen kertoo, että kivun kokemukseen vaikuttavat monet tekijät, eikä vähiten itse tilanne.

”Jos saa potkun nivusiin jalkapallomatsin tuoksinassa, tuntuu se aivan erilaiselta kuin jos saman joutuisi kokemaan esimerkiksi kiduttajan käsissä kylmällä betonilattialla”, Nielsen konkretisoi Forskning.no-julkaisun haastattelussa.

Lisäksi kokemukseen vaikuttaa tietenkin kivun voimakkuus, mutta myös kivun luonne: jomottava kuukautiskipu tuntuu erilaiselta kuin vaikkapa sormen polttaminen kuumalla liedellä.

Lue myös:

Mllaista on synnytyskipu?

Jos miehet synnyttäisivät

 

Share/BookmarkPäätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.