Olet täällä:  > Lists > Frontpagenew > Äiti vuoroviikoin
Ero voi vapauttaa elämään täyttä elämää myös lapsen kanssa. (Kuvituskuva: Crestock)

Kun Anette erosi vuonna 2008 miehestään, meni pikkuperheen äidin elämä täysin uusiksi. Hän kävi kaikki mahdolliset tunteet läpi ennen kuin pystyi jälleen olemaan tasapainoinen äiti.


Ero ei välttämättä ole vaikea lapselle. Siinä missä Anette kävi läpi eron tuottamaa surutyötä, oli hänen neljävuotias tyttärensä ihmeissään: Mikä äitiä oikein vaivaa?

Aneten tytär Julia oli tottunut siihen, että toinen hänen vanhemmistaan saattoi olla pitkään poissa. Niinpä Julia oli eron hetkellä ainoastaan innoissaan yhdestä uudesta asunnosta, jossa hän sai peuhata.

Lue myös: "Rakkaus ei katso olinpaikkaa"

Pian kuitenkin myös Anette näki eron hyvän puolet.

”Olin laiminlyönyt itseäni ja omia tarpeitani jo vuoden. Koin, että pystyn jälleen hengittämään. Olin jälleen avoin elämälle”, hän kertoo.


Sinkkuvuosi

Anette ja hänen miehensä olivat eläneet melko eristyksissä.

”Minulla oli patoutunut tarve olla sosiaalinen”, Anette sanoo.

Kun eron pölyt olivat laskeutuneet, Anette aloitti elämänsä sinkkuna. Hän rillutteli baareissa ja koki kihelmöivää jännitystä, jonka olemassaolon oli jo unohtanut.

Share/BookmarkPäätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.